In iedere roker zit een stopper

stoppen met rokenstoppen-met-rokenvery brief advicehuisartsstoppen met vapenvapensamenwerkenVBA+rookstopadviesstoppen-met-roken-zorgvery brief advice plusrookstopzorgpraktijkondersteunershuisartsenpraktijkPOH

Roken veroorzaakt jaarlijks ruim 19.000 sterfgevallen en vele aandoeningen. Daarnaast stijgt het gebruik van de e-sigaret (“vape”) onder jongeren zorgwekkend. Tijdens deze webinar bespreken we de belangrijke rol van de huisartsenpraktijk in de stoppen-met-rokenzorg. Hoe vul je in een drukke huisartsenpraktijk deze rol efficiënt in? Welke samenwerking kan deze rol verlichten? Deze webinar geeft mogelijke oplossingen en inspirerende voorbeelden uit de praktijk.

06 jun. 2024
20:00 - 21:30
Gratis
In aanvraag
Online
Webinar
Webinar

Prijzen

Gratis

Datum en locatie

06 jun. 2024
20:00
21:30
Online

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
Accreditation in aanvraag
2 Punten
ABC1
Huisarts
Accreditation in aanvraag
2 Punten
ABC1
Physician Assistant
Accreditation in aanvraag
2 Punten
ABC1
Praktijkondersteuner Huisarts - kind en jeugd (POH-GGZ Kind & Jeugd)
Accreditation in aanvraag
2 Punten
NVvPO
Praktijkondersteuner Huisarts - Somatiek (POH-S)
Accreditation in aanvraag
2 Punten
NVvPO

Sprekers

Esther Croes

Arts-epidemioloog, Trimbos-instituut

Michael Brouwer

Huisarts, Zorggroep Almere

Joris Dullaert

Psycholoog, bestuurslid Partnership Stoppen Met Roken

Robert van der Graaf

Verslavingsarts

Annemarie Zwetsloot

Praktijkverpleegkundige, huisartsen coöperatie West Brabant

Jaap - Peter Schuurman

Moderator en Huisarts
Omschrijving

De huisartsenpraktijk speelt een cruciale rol als het gaat om stoppen-met-rokenzorg. Verschillende sprekers zullen hun kijk geven op waarom de huisartsenpraktijk zo’n belangrijke rol heeft en hoe je de zorg rondom stoppen met roken samen met andere zorgprofessionals kunt organiseren.

Zo zal Esther Croes o.a. ingaan op het geven van een rookstopadvies en waarom dat zo belangrijk is. Robert van de Graaf licht toe waarom gedragsverandering zo lastig is en hoe mensen toch tot verandering kunnen komen. Michael Brouwer en Annemarie Zwetsloot delen hun praktijkervaringen en tonen hoe je succesvol kunt samenwerken in de stoppen-met-rokenzorg. Joris Dullaert vertelt over de opties die er zijn voor effectieve stoppen-met-rokenzorg naast de huisartsenpraktijk.






Trimbos-instituut

Het Trimbos-instituut doet onderzoek naar geestelijke gezondheid, mentale veerkracht en verslaving. Wij zetten ons met kennis en innovatie actief in voor het verbeteren van de geestelijke gezondheid in Nederland en daarbuiten.
rookstopzorg@trimbos.nl
45, Da Costakade, Utrecht, 3521VS