Casuïstiek met Anne-Mieke - Anticonceptie

anticonceptiehormonale anticonceptieorale anticonceptieanticonceptiezorganticonceptieve methodede pilkoperspiraalhormoonspiraalimplantatiestaafjeMIO

Wie anticonceptiezorg levert aan vrouwen, krijgt te maken met diverse scenario’s. Er zijn veel verschillende methodes beschikbaar, allen met hun eigen werking, gebruik, complicaties en bijwerkingen. Daarnaast is geen enkele vrouw hetzelfde. De scholing Casuïstiek met Anne-Mieke gaat dan ook in op de vraag: hoe lever ik anticonceptiezorg gericht op het individu, niet op de massa?

03 jun. 2024
16:30 - 20:00
75
6 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 75
Inclusief : btw

Datum en locatie

03 jun. 2024
16:30
20:00
Middelweg 11, 5253CE, Nieuwkuijk
18 jun. 2024
16:30
20:00
Onbekend Onbekend, 1234AB, Onbekend
05 sep. 2024
16:30
20:00
Piramideplein 5, 2283CK, Rijswijk
03 okt. 2024
16:30
20:00
De Veldmaat 5, 7522NM, Enschede
15 okt. 2024
16:30
20:00
Stationsplein 20, 4811AX, Breda

Beroepen

Verloskundigen
28 Sep 2023
27 Sep 2026
6 Punten
KNOV

Competenties

Medische handelen 20 %
Samenwerken 10 %
Professionaliteit en kwaliteit 70 %

Sprekers

dr. Anne-Mieke Omtzigt

docent
In haar zelfstandig behandelcentrum Vrouw&klinieken levert gynaecoloog dr. Anne-Mieke Omtzigt specialistische zorg aan vrouwen. Zij heeft veel ervaring met het geven van scholingen en trainingen over gynaecologische onderwerpen. Anne-Mieke heeft veel passie voor de vrouwengezondheidszorg en brengt haar kennis en ervaring met veel enthousiasme over.

Doelen

Tijdens de scholing Casuïstiek met Anne-Mieke leer je:

een systematische aanpak voor het bespreken van een casus: de tijdlijnmethode
welke vragen je kunt stellen om een compleet beeld te krijgen van de anamnese
samen met collega’s een oplossing te zoeken voor de casus
hoe je met klachten / problemen bij verschillende anticonceptiemethoden kunt omgaan
Omschrijving

Wie anticonceptiezorg levert aan vrouwen, krijgt te maken met diverse scenario’s. Er zijn veel verschillende methodes beschikbaar, allen met hun eigen werking, gebruik, complicaties en bijwerkingen. Daarnaast is geen enkele vrouw hetzelfde. De scholing Casuïstiek met Anne-Mieke gaat dan ook in op de vraag: hoe lever ik anticonceptiezorg gericht op het individu, niet op de massa?

Voor wie is de scholing bedoeld?

De scholing Casuïstiek met Anne-Mieke is bedoeld voor verloskundigen die counselen over anticonceptie. Het is handig wanneer je basiskennis over anticonceptie al beheerst. Let op: deze scholing maakt gebruik van casuïstiek om de leerdoelen te bereiken maar deze scholing is geen methodisch intercollegiaal overleg (MIO).

Wat kan ik verwachten?

Tijdens de scholing Casuïstiek met Anne-Mieke bespreek je samen met gynaecologe Anne-Mieke Omtzigt en je collega’s casuïstiek over het gebruik van een koperspiraal, hormoonspiraal, implantatiestaafje en de pil. Daarnaast is er ruimte om zelf een casus in te brengen die je gezamenlijk wilt bespreken. Voor het bespreken van casussen zal gebruik gemaakt worden van de tijdlijnmethode om op systematische wijze de situatie in kaart te brengen.

Over de docent

In haar zelfstandig behandelcentrum Vrouw&klinieken levert gynaecoloog dr. Anne-Mieke Omtzigt specialistische zorg aan vrouwen. Zij heeft veel ervaring met het geven van scholingen en trainingen over gynaecologische onderwerpen. Anne-Mieke heeft veel passie voor de vrouwengezondheidszorg en brengt haar kennis en ervaring met veel enthousiasme over.

Titus Health Care