Taal van de Toekomst in de zorg.

Hoe kom jij over? Laat EQ, empathie én deskundigheid in je non-verbale communicatie ZIEN en HOREN!
communicatienon-verbaaleqpersoonlijkheidstypenleiderschapinvloed uitoefenenovertuigingskracht

Weet jij hoe je overkomt op je patiënten en collega's? Jouw non-verbale communicatie speelt een cruciale rol in de relatie met je patiënten en collega's. Je leert er zelden iets over maar je non-verbale signalen brengen veel diepere boodschappen over dan je denkt (en zegt!). Een frons, een afwijzende blik of een gebrek aan interesse kunnen allemaal signalen zijn van wat er werkelijk in je gedachten en gevoelens omgaat. Afstandelijke lichaamstaal kan gevoelens van ongemak of afwijzing bij je patiënten veroorzaken, terwijl je dat helemaal niet zo bedoelt. Misschien gebruik je wel geruststellende woorden, maar ben je je niet bewust van je luistergezicht, je stemgebruik, je lichaamstaal, manier van spreken en eventuele spanning. Vooral wanneer je moe bent kan dit nog meer ruis geven op je communicatie. Je wilt zowel zelfvertrouwen als een warme, empathische houding uitstralen. Het tonen van oprechte betrokkenheid én deskundigheid geeft een gevoel van veiligheid bij je patiënten. Ook binnen je team is dit van groot belang. Onoprechtheid of incongruentie in elkaars lichaamstaal kan leiden tot wantrouwen of onrust. Daarmee breng je samen ónbedoeld de kwaliteit van de samenwerking in gevaar. In deze tweedaagse training leer je jouw verbale en non-verbale signalen bewust inzetten. Je brengt je eigen communicatieprofiel visueel in kaart en krijgt inzicht in je talenten en (onbewuste) schaduwkanten. Daarmee ga je vervolgens actief samen met andere zorgverleners aan de slag. Je krijgt gerichte vaardigheden en nieuwe inzichten aangereikt vanuit wetenschappelijke kennis en fysieke bewustwording. Bovendien levert het jou iets moois op dat je gehele carrière maar ook je leven daarbuiten beinvloedt; meer zichtbare deskundigheid, duurzaamheid en positieve invloed op relaties met anderen. De Taal van de Toekomst verbetert de kwaliteit van jouw zorg!

30 mei 2024
10:00 - 16:00
999
10.5-16 Punten
Meerdere cursusdagen
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 999
Opmerking :Inclusief lunch, koffie/thee/fris, materialen, ex BTW.

Datum en locatie

30 mei 2024
10:00
31 mei 2024
16:00
Rigtersbleek-Zandvoort 10, 7521BE, Enschede- De Spinnerij
12 jun. 2024
10:00
13 jun. 2024
16:00
Caminghalaan 30, 3981GH, Bunnik
24 jun. 2024
10:00
25 jun. 2024
16:00
Rigtersbleek-Zandvoort 10, 7521BE, Enschede- De Spinnerij

Beroepen

Apothekersassistent
10 Apr 2024
10 Apr 2025
10.5 Punten
OF
Contactlens specialist
11 Apr 2024
11 Apr 2025
10.5 Punten
ANVC
Diëtist
31 May 2024
31 May 2025
11 Punten
ADAP
Doktersassistent
09 Apr 2024
09 Apr 2025
10.5 Punten
CADD
Ergotherapeut
31 May 2024
31 May 2025
11 Punten
ADAP

Competenties

Kennis en wetenschap 10 %
Communicatie 60 %
Professionaliteit en kwaliteit 30 %

Sprekers

Debby Mureau

Oprichter en eigenaar Twentify / senior trainer
Oprichter en mede-eigenaar van Twentify. Auteur, keynote speaker en specialist op het gebied van mensgerichte communicatie. Sinds 2010 stem- presentatie en communicatietrainer NOS, RTL, Regionale Publieke Omroepen. Vanuit meer dan 25 jaar paramedische, psychologische en systemische werkervaring in het bedrijfsleven en de media ontwikkelt zij geaccrediteerde leerlijnen en innovatieve communicatietechnieken binnen het onderwijs en de zakelijke markt.

Joanne Lameris

Stem en communicatie deskundige
Joanne Lameris is deskundige op het gebied van stem en communicatie. Haar opleidingen en ervaring (logopedie, journalistiek en psychologie) hebben geleid tot een brede kijk op menselijk gedrag. Joanne levert waarde binnen organisaties op het gebied van duurzaam stemgebruik, profilering, eigenaarschap en leiderschap.

Doelen

Het in kaart brengen van je non-verbale talenten en schaduwkanten, bewust in leren zetten nieuwe vaardigheden

Wetenschappelijke achtergronden over emotionele intelligentie en de VORM van communicatie.
Hoe kom jij zelf over, wat laat jij zien? Je eigen profiel in kaart gebracht.
Welke talenten heb je, welke vaardigheden mis je nog en waar ga je gericht op trainen?
Hoe lees je de ander, welk profiel zie je in de ander, hoe kun je anderen positief en 'ecologisch verantwoord beïnvloeden?
Hoe gedraag jij je onder druk? Welke 'maskers' zet jij op onder stress?
Hoe laat ik leiderschap, deskundigheid en tegelijkertijd empathie zien?

Programma

30-05-2024 - 31-05-2024

Omschrijving

Je bent werkzaam binnen de zorg, de (huisartsen) praktijk of een ziekenhuis. Dagelijks communiceer je met collega's, patiénten en hun familieleden. Als professional is het vaak een uitdaging om in verbinding te staan en tegelijkertijd autoriteit uit te dragen. Dat vraagt veel flexibiliteit en vaardigheden en flexibiliteit. Hoe kom jij over en hoe lees je de ander? Jouw non-verbale communicatie, mimiek, stemgebruik en lichaamshouding bepaalt voor maar liefst 70% de invloed binnen je communicatie. En toch leer je in je opleiding vrijwel alleen maar iets over de inhoud van je vakgebied. Zelden leer je de VORM van je communicatie sturen. Binnen deze module leer je emotionele intelligentie overbrengen dankzij je stem, uiterlijke presentatie, gezichtsmimiek en taal. Wanneer je dit effectief kunt overbrengen, kun je collega's en patiënten positief beïnvloeden en overtuigen, in de taal die zij herkennen en begrijpen. Je weet beter begrijpen welke behoefte de ander onbewust laat zien en gaat daardoor constructievere relaties opbouwen binnen je werksituatie of problemen efficiënter oplossen. We noemen het 'de taal van de toekomst' omdat menselijke communicatie en verbinding juist in deze digitale tijd steeds belangrijker wordt om bewust in te zetten. 


Reacties en beoordeling: Cijfergemiddelde

  • artsen en PhD's Erasmus MC : noodzaak voor elke arts/onderzoeker! 9,8
  • MST keynote en workshops : innovatief en waardevol 9,2
  • Meander ZH artsen : zou onderdeel basisopleiding moeten zijn! 9,4
  • huisartsen Overijssel : enorme meerwaarde voor ons vak. 8,9
  • Radboud ZH aio's : nooit eerder geleerd! 9,6



  • Thema’s: hoe kom jij over? Hoe laat je verbinding en leiderschap ZIEN en HOREN in je non-verbale communicatie en pas je deze aan de verschillende situaties aan? Hoe kun je anderen lezen en vervolgens positief beïnvloeden? 
  • 2 twee dagen (start 10:00 tot 16:30 uur ) inclusief lunch
  • Trainer: Debby Mureau / Joanne Lameris
  • Onderdeel van deze module is ook het bestuderen van literatuur (zelfstudie) en een eventuele verwerkingsopdracht
  • Je wordt op volgorde van aanmelding geplaatst. Vol = vol. 


Twentify

info@twentify.nl
10, Rigtersbleek-Zandvoort, Enschede, 7521BE