Deze cursus is verlopen

Masterclass Implantologie

orale implantologieImplantologiecursusimplantologieprothetiekProthetiek op implantaten

Een masterclass op ACTA voorziet in theoretische en praktische uitbreiding van de basisopleiding in één van de differentiaties van de tandheelkunde. De Masterclass Implantologie heeft als doel tandartsen de gelegenheid te bieden de beperkte competenties op terrein van de Orale Implantologie, geleerd tijdens opleiding tot tandarts, aan te vullen, en hen theoretisch en praktisch te ondersteunen bij de behandeling van patiënten bij wie implantaten zijn geïndiceerd. Tijdens deze Masterclass worden 12 volledige vrijdagen besteed aan theoretische en wetenschappelijke aspecten van de implantologie en prothetiek. Deze Masterclass leidt op tot een tandarts die de theoretische basisbekwaamheden en kennis heeft die nodig zijn om verantwoord bij patiënten te kunnen implanteren.

8795
72 Punten
Meerdere cursusdagen
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 8795

Beroepen

Tandarts
72 Punten
KRT

Sprekers

Frank Andriessen

Docent
Frank Andriessen graduated as a dentist at the Academic Center for Dentistry Amsterdam (ACTA) in 2006. In 2009 he started a three years post doctorate masters training in Oral Implantology and Implant Prosthodontics at the ACTA. Het finished this post doctorate masters training in 2012. From 2012 Frank Andriessen became the owner of ‘Tandheelkundig Centrum Wilhelminapier’ in Rotterdam. This dental practice is a referral practice for implantology, endodontics and prosthodontics. Besides this he is the course leader and lecturer for the Masterclass Implantology at the ACTA. On regular base he gives lectures about implantology and prosthetics and writes for dental magazines. He published two articles in the international literature about intraoral scanners.

David Rijkens

Docent
David Rijkens (1982) behaalde zijn tandartsdiploma aan het ACTA in 2006. Gedurende zijn opleiding tandheelkunde was hij werkzaam bij Stichting Bijzondere Tandheelkunde waar hij al vroeg een voorliefde voor de implantologie ontwikkelde. Na een aantal jaren werkzaam geweest te zijn in de algemene praktijk heeft hij van 2009 – 2012 de postacademische opleiding Orale Implantologie en Prothetiek aan het ACTA met succes afgerond. Momenteel is hij full-time werkzaam als implantoloog NVOI bij Mondzorg Velsen en Mondzorg Kudelstaart. Daarnaast is hij samen met Frank Andriessen docent en cursusleider van de MasterClass Implantologie op het ACTA. David publiceerde een wetenschappelijk artikel over het intra- oraal scannen van implantaten, en schrijft,samen met Frank Andriessen, een vaste implantologiecolumn in het blad Dentista. Daarnaast geeft hij regelmatig voordrachten over implantologie.

prof. dr. Daniël Wismeyer

Docent
Daniël Wismeijer is Head of the department FRT and professor Oral Impantology and Prothetic Dentistry. Moreover he is practicing dentist in a group referral practice for Oral Implantology in Dieren.

dr. Denise van Diermen

Docent
Dr. Denise van Diermen MD, PhD, is working as Associate Professor for Oral Medicine at the Academic Center for Dentistry Amsterdam (ACTA). After graduation at the Academic Medical Center (AMC) in Amsterdam, she performed research projects on thrombosis and hemostasis and genetic disorders of cholesterol metabolism. In 1995 she joined the department of Medical-Dental Interaction at ACTA, currently known as Oral Medicine, and is involved in medical education for dental students and oral hygienists, research in dental treatment of medically complex patients and more recently: research in medical and dental education. She supervises the dental treatment of medically complex patients at ACTA and is a well appreciated lecturer.

dr. Arjen van Wijk

Docent
Dr. Arjen van Wijk is werkzaam als universitair hoofddocent bij de sectie Sociale Tandheelkunde en Voorlichtingskunde, ACTA. Hij doet voornamelijk onderzoek naar acute pijn vanuit een psychologisch perspectief, maar ook het gebied van tandagenesieën en kwaliteit van leven. Daarnaast verzorgt hij onderwijs op het gebied van statistiek en methodologie en is statistisch adviseur voor bachelor- en masterstudenten tandheelkunde.

Pieter van Elsas

Docent
Pieter van Elsas behaalde in 1977 zijn tandartsdiploma aan de UvA en ging aansluitendwerken bij de vakgroep Parodontologie van professor Coppes en in het toenmalige Jordaanproject (TGP) van de UvA. Van 1985 tot heden is hij werkzaam in de geprivatiseerde groepspraktijk in de Jordaan, waarvan delaatste jarenals implantoloogin deze verwijspraktijkendaarnaast in zijn verwijspraktijk te Bloemendaal. Sinds2006is hijtevens als docent verbonden aan deopleiding tot tandarts-implantoloog aan het ACTA.

Johan Cossé

Docent
J.H.P. (Johan) Cossé studeerde af in 1988 aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Van 1990 tot 2007 was hij werkzaam als tandarts algemeen practicus in een groepspraktijk in Hoofddorp en bestonden zijn werkzaamheden uit prothetische tandheelkunde en implantologie. Van 1996 tot 1998 was Cossé medewerker bij de vakgroep orale implantologie van het ACTA. Sinds 1999 werkt hij in de Kliniek voor Parodontologie Amsterdam (KvPA). Vanaf 2007 is Cossé als docent, opleider en onderzoeker werkzaam bij de afdeling implantologie bij ACTA.

dr. Geerling Langenbach

Docent
Geerling Langenbach (anatoom ACTA Amsterdam).

prof. dr. Jan de Lange

Docent
Prof dr. Jan de Lange studeerde Tandheelkunde aan de UU en Geneeskunde aan de UvA. Hij is hoogleraar MKA-chirurgie en hoofd afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie van het Amsterdam UMC, en opleider MKA specialisten-opleiding locatie AMC. Ook is hij hoofd van de afdeling Mondziekten, Kaak‐ en Aangezichtschirurgie/Bijzondere Tandheelkunde van het Amsterdam UMC en eindverantwoordelijk voor de specialistenopleiding in het AMC. Tevens is hij hoofd van de sectie MKA/MTI van ACTA. Daarnaast is Jan epidemioloog en werkzaam in Isala Klinieken te Zwolle. Zijn wetenschappelijk werk bestaat uit meer dan 150 publicaties en hij houdt veelvuldig (inter‐)nationale lezingen over diverse onderwerpen binnen het vakgebied. Verder is hij inkomend voorzitter van de Strasbourg Osteosynthesis Research Group (SORG) en lid van het Centraal Medisch Tuchtcollege.

Andreas Braun

Docent
Andreas Braun, tandarts-endodontoloog, is universitair docent bij de afdeling CEP (Cariologie, Endodontologie en Pedodontie) van ACTA. Andreas geeft onderwijs aan studenten en tandarts-endodontologen in opleiding op het gebied van de endodontologie. Verder is hij nauw betrokken bij het post-academische onderwijs in de Endodontologie van ACTA. Daarnaast heeft hij diverse klinische artikelen in binnen- en buitenland gepubliceerd en is hij co-auteur van het leerboek “Endodontologie”. Hij is tevens parttime werkzaam in de Verwijspraktijk voor Tandheelkunde in Amsterdam voor de sectie Endodontologie.

dr. Erik Blom

Docent
Erik Blom Ph.D graduated in 1989 at the University of Amsterdam as a dentist. Already during his study he developed a special interest in dental implants. In 1994 he started at the department of oral implantology at ACTA (Academic Centre for Dentistry in Amsterdam). In this period he specialized in implantology and prosthetic dentistry with the focus on reconstructive, restorative and esthetic dentistry. In 2001 he got his Ph.D on a thesis on bone regeneration with Growth factors. In the same year he started his private clinic in Blaricum and received his Master of Science degree in oral implantology at the University of Amsterdam. Currently he is assistant Professor at ACTA. He published several articles in the international literature and is a frequent speaker at national and international congresses. Today, he teaches and trains undergraduates, graduates and colleagues in all aspects of oral implantology, from introduction in the field of implantology until extended bone and soft tissue reconstruction for complete rehabilitation with implants.

prof. dr. Bruno Loos

Docent
Prof. dr. Bruno G. Loos (Dental Degree 1981 VU University Amsterdam) received a MSc degree in Periodontology (Loma Linda University, CA, USA 1982-1985). Thereafter Loos studied Oral Biology at SUNY at Buffalo, NY, USA (PhD 1992, postdoc 1993). He works at the Academic Center for Dentistry Amsterdam (ACTA) and is chairman of the section Periodontology/Oral Biochemistry. Further, he is director of the postgraduate Master’s programme in Oral Health Sciences at ACTA and course director of the post-graduate profile Periodontology. Loos is co-director of ACTA’s research program “Oral Infections and Inflammation” and he is involved in research projects related to the susceptibility/genetics, microbiology and immunobiology of periodontal diseases, metagenomics of periodontitis infections and computational biology of this complex disease. Further he is directing clinical research projects investigating the relationships between oral health and cardiovascular diseases and diabetes.

Doelen

Na deze cursus kunt u

indiceren en inschatten van de mogelijkheden en de risico’s van implantaten en implantologische technieken;
verantwoord bij patiënten implanteren.
Omschrijving

Leerdoelen:

  • Het verkrijgen van de wetenschappelijke achtergrondkennis op terrein van de orale implantologie;
  • Het leren indiceren en inschatten van de mogelijkheden en de risico’s van implantaten en implantologische technieken (denk aan GBR, botopbouwen en sinusbodemelevaties) bij dentate en edentate patiënten;
  • Het ontwikkelen van een evidence based oordeel over implantologische onderwerpen;
  • Het opdoen van praktische vaardigheid in hechttechnieken, piëzo-chirurgie en implantologie door middel van hands-on trainingen en een kadavercursus waarbij op humane kadavers de geleerde technieken toe kunnen worden gepast;
  • Het ontwikkelen van anatomische en medische kennis om verantwoord bij patiënten te implanteren.


ACTA Dental Education B.V.

ACTA Dental Education is hét adres voor bij- en nascholing binnen de tandheelkunde. Van PAOT-cursussen tot symposia, van Quality Practice themadagen en het QP-vaktijdschrift tot de mogelijkheid van InCompany cursussen, u vindt het bij ACTA Dental Education.
ade@acta.nl
0205980308
3004, Gustav Mahlerlaan, Amsterdam, 1081LA