Deze cursus is verlopen

Advanced nascholing hands-on echo msk schouder- en polsgewricht

echografieechoschoudergewrichtgewrichtenpolsgewricht

Deze advanced nascholing MSK Schouder- en Polsgewricht biedt verdieping van kennis en vaardigheden met betrekking tot de anatomie, pathologie en echografische diagnostische vaardigheden van de genoemde gewrichten. Er wordt specifiek aandacht besteed, aan diverse structuren rondom het schoudergewricht en de daarbij behorende transducerposities.

495
4-4.5 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 495

Beroepen

Diëtist
4.5 Punten
ADAP
Ergotherapeut
4.5 Punten
ADAP
Huidtherapeut
4.5 Punten
ADAP
Logopedist
4.5 Punten
ADAP
Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundige (MBB'er)
4.5 Punten
ADAP

Sprekers

Hans van der Weijden

Trainer
Hans is naast Echografist/opleider echografie in het ASZ te Dordecht , ook incompany-trainer voor ziekenhuizen, AIOS en huisartsen. Ook is hij een gewaardeerd spreker tijdens symposia, waarbij hij de schoonheid van echografie op een duidelijke en begrijpelijke manier kan overbrengen.
Omschrijving

Advanced nascholing Echografie Schouder

Schouderklachten behoren tot de meest voorkomende klachten van het bewegingsapparaat en de schouder is (binnen de MSK echografie) het meest gescande gewricht. Deze Hands-on training is een “MUST” voor iedere PA’er, AIOS en MBB'er, die zijn/haar patiënten een nog betere zorg wil bieden.


Advanced nascholing Echografie Pols

Deze nascholing/opfrissing geeft een verdieping van de anatomische kennis van het polsgewricht.

Met de juiste transducerposities wordt de scantechniek van b.v. het carpaal tunnel syndroom besproken of krijg je de juiste info om de pezen van het polsgewricht te beoordelen.


Verder wordt er aandacht besteed aan het klinisch redeneren, die het handelen omtrent het verkrijgen van de juiste beeldmateriaal ondersteund. De pathologie wordt besproken d.m.v. echografische beeldvorming, waarna de cursist de anatomie zelfstandig echografisch in beeld brengt.


Na afloop van deze training zal de cursist met meer vertrouwen te werk gaan! 

Symposium4u (Symposium Parkstad)

kris@symposiumparkstad.nl
0623544629
58, Eurenderweg, Heerlen, 6417SH