Deze cursus is verlopen

ADHD en Verslaving

verslavingverslavingsproblemenverslavingsrisicoADHDADHD volwassenen

Wat maakt nou dat een persoon verslaafd raakt? Wat is daarbij de rol van de ADHD? Aan de hand van ervaringen uit de praktijk en casuïstiek zal dieper worden ingegaan op de factoren die van toepassing zijn bij ADHD en verslaving.

Gratis
3 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Gratis

Beroepen

Kinderarts
3 Punten
NVK
Physician Assistant
3 Punten
NVvP-psych, NVK, VVGN
Psychiater
3 Punten
NVvP-psych
Verpleegkundig specialist algemene gezondheidszorg
3 Punten
VSR
Verpleegkundig specialist chronische zorg bij som. aandoeningen
3 Punten
VSR

Competenties

Medische handelen 20 %
Samenwerken 20 %
Kennis en wetenschap 60 %
Omschrijving

Door Mw. P.J.M. van Wijngaarden-Cremers, psychiater

In haar presentatie zal het onderwerp ADHD en verslaving uitgebreid worden belicht. Wat maakt nou dat een persoon verslaafd raakt? Wat is daarbij de rol van de ADHD? Aan de hand van ervaringen uit de praktijk en casuïstiek zal dieper worden ingegaan op de factoren die van toepassing zijn bij ADHD en verslaving.

Patricia van Wijngaarden-Cremers is psychiater/psychotherapeut en als expert werkzaam voor het expertisecentrum SCOS in combinatie met JeugdGGZ. Ze is gespecialiseerd in ontwikkelingsstoornissen, verslavingspsychiatrie en zelfbeschadiging/suïcidaal gedrag bij adolescenten en volwassenen.


Medice BV

Medice is al meer dan 70 jaar één van de meest succesvolle farmaceutische familiebedrijven in Duitsland. Sinds een aantal jaren is Medice ook in Nederland actief en heeft daarbij een 100% focus op de behandeling van ADHD. We streven ernaar met onze producten en diensten een positieve bijdrage te leveren aan de gezondheid en kwaliteit van leven van kinderen en volwassenen met ADHD. Wij hechten veel waarde aan het voldoen aan de allerhoogste kwaliteitseisen als het gaat om alle processen binnen onze onderneming.
info@medice.nl
0161747817
2, Ericssonstraat, Rijen, 5121ML