Deze cursus is verlopen

Cursus handelingsgerichte diagnostiek bij kinderen en jongeren

handelingsgerichte diagnostiekdiagnostiekDiagnostisch managementdiagnosticerenkinderen en jongeren

Postacademische cursus analyseren en diagnosticeren van leer- gedrags- en emotionele problemen.

03 apr. 2024
09:30 - 17:00
750
25-30 Punten
Online
Webinar
Webinar

Prijzen

Regulier € 750
Inclusief : Toegang tot de online leeromgeving van PAO en geaccrediteerd certificaat.

Datum en locatie

03 apr. 2024
09:30
15 mei 2024
17:00
Online

Beroepen

Jeugdzorgwerker
25 Punten
SKJ
Orthopedagoog-generalist
25 Punten
NIPK&J/NVO, SKJ
Pedagoog
25 Punten
SKJ
Praktijkondersteuner Huisarts - kind en jeugd (POH-GGZ Kind & Jeugd)
30 Punten
LV POH-GGZ
Praktijkondersteuner Huisarts - Somatiek (POH-S)
30 Punten
LV POH-GGZ

Sprekers

Renske Roumen

Programmamanager

Beatrijs Brand

PAO docent en supervisor
Drs. Beatrijs Brand heeft ruim dertig jaar ervaring in de diagnostiek en begeleiding van kinderen met leerproblemen, specifiek met betrekking tot de thema’s dyslexie, autisme, ADHD en handelingsgericht werken in het onderwijs. Zij is orthopedagoog en GZ-psycholoog en directeur van de School Psychologische Praktijk te Haarlem.
Omschrijving

Diagnostiek is meestal een kerntaak voor in de praktijk werkzame psychologen en pedagogen. In deze cursus ontwikkel je een professionele houding ten aanzien van diagnostiek en kun je diagnostische instrumenten bewust inzetten. Het doel van deze cursus is om een brede theoretische en praktische basis te bieden voor de diagnostische beroepspraktijk. De cursus beslaat het gehele diagnostische proces van aanmelding tot adviesfase.

Hoe ontrafel en analyseer je, stap voor stap, veelvoorkomende leer- en gedrags- en emotionele problemen bij kinderen? Hoe diagnosticeer je dit helder en vind je oplossingen voor de aanpak van deze problemen?

Op deze en andere vragen krijg je antwoord tijden deze driedaagse cursus, waarin het handelingsgerichte model voor het diagnosticeren centraal staat. Je leert het model theoretisch kennen en praktisch toepassen. Je bestudeert de verschillende fasen van het handelingsgerichte model en past de theorie vervolgens toe in concrete voorbeelden. Hierbij hebben we oog voor de rollen van ouders, kind en school. Zo leer je op compacte wijze vragen van cliënten en leerlingen stap voor stap ontrafelen, helder te diagnosticeren en oplossingen te vinden voor de aanpak ervan. 

We focussen op individuele diagnostiek van kinderen (in de basisschoolleeftijd) gericht op veel voorkomende problemen zoals hechtingsproblemen, gedragsproblemen (bijv. ADHD), sociale problemen, emotionele problemen, faalangst, lees- en rekenproblemen.

Deze cursus bestaat uit 3 klassikale bijeenkomsten en een uitgebreid  blended programma (5,5 online cursusuren) wat je doet waar en wanneer het jou uitkomt. Dit online programma bestaat uit het volgen van kennisclips en een webinar. Je doet tests en reageert op stellingen.

PAO Psychologie

info@pao.nl
0854879310
41, Keurenplein, A163, Amsterdam, 1069CD