Praktijkondersteuner Ouderen (POH-O)

ouderenPOHPOH-O

In deze training leer je de behandeling van tabaksverslaving op de individuele behoeften van de roker/patiënt af te stemmen.

03 okt. 2024
09:15 - 12:30
2499
12-58 Punten
(Meerdaagse) Nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 2499
Inclusief : Literatuur

Datum en locatie

03 okt. 2024
09:15
12:30
Stationshal 12, 3511CE, Utrecht
05 nov. 2024
09:15
12:30
Wijnhaven 36, 3011WS, Rotterdam

Beroepen

Praktijkondersteuner Huisarts - kind en jeugd (POH-GGZ Kind & Jeugd)
12 Punten
NVvPO
Praktijkondersteuner Huisarts - Somatiek (POH-S)
12 Punten
NVvPO
Praktijkondersteuner Huisarts (POH)
12 Punten
NVvPO
Praktijkondersteuner Huisarts - Geestelijke Gezondheidszorg (POH-GGZ)
12 Punten
NVvPO
Praktijkondersteuner Ouderenzorg (POH-ouderen)
58 Punten
V&VN
Omschrijving

POH-Ouderen: iets voor jou?

  • Als POH-Ouderen lever je protocoloverstijgende, proactieve en samenhangende zorg en ondersteuning aan thuiswonende kwetsbare ouderen en hun mantelzorger(s). Tijdens de opleiding leer je hoe je deze doelgroep persoonsgerichte zorg kunt leveren waarbij de wensen en behoeftes van de oudere centraal staan.
  • Een POH-Ouderen is de verbinder tussen de huisarts en andere hulpverleners in het sociaal domein. Je draagt bij aan de juiste zorg op de juiste plek en streeft ernaar om zo mogelijk crisisopname te voorkomen. Jouw rol als zorgcoördinator vraagt om domeinoverstijgend inzicht.
  • Daarnaast wordt er ook op educatief gebied iets van je verwacht: je stimuleert doktersassistentes, wijkverpleging, de apotheek en fysiotherapeuten om hun signaleringsfunctie op te pakken. Als POH- Ouderen ben je niet alleen een aanspreekpunt wanneer er vermoeden is van multidomein problematiek bij een kwetsbare oudere, maar ben je ook de initiator van dit proces. De huisarts is medisch eindverantwoordelijk.


Opleiding POH-Ouderen: ook in losse modules te volgen

  • Deze modulaire opleiding biedt verdieping op het gebied van hoog-complexe ouderenzorg voor POH’s die de basismodule Ouderenzorg hebben behaald, wijkverpleegkundigen, casemanagers dementie, gerontologie- en geriatrieverpleegkundigen.
  • Alle modules uit deze opleiding zijn ook los te volgen. Bij succesvolle afsluiting van een module ontvang je een certificaat. Rond je de volledige opleiding plus je eindopdracht af? Dan ontvang je het diploma POH-Ouderen.
  • Deze opleiding is ingeschaald op NLQF niveau 6. Dat betekent dat je deel kunt nemen als je als je werkt als POH, wijkverpleegkundige of casemanager dementie en beschikt over een hbo bachelordiploma of bijvoorbeeld een diploma POH op NLQF niveau 6. Heb jij een diploma op niveau 5 of een diploma POH zonder NLQF aanduiding? Dan is een assessment op niveau 6 nodig.
  • De opleiding is gebaseerd op het competentieprofiel POH-Ouderen 2021 en het competentieprofiel PVH 2018. Accreditatie is aangevraagd bij V&VN en NVvPO.


Breederode Hogeschool

Breederode Hogeschool biedt een brede keuze aan scholing in zorg & welzijn als vervolg op je mbo of hbo; van opleiding tot kortlopende cursus. Studeer je bij Breederode Hogeschool, dan ben je er zeker van dat je een waardevolle bijdrage levert binnen de gezondheidszorg van nu en in de toekomst. Breederode Hogeschool staat in nauw contact met brancheverenigingen, vakgroepen, universiteiten, werkgevers, zorgverzekeraars en andere partners binnen de zorg. Je krijgt bij ons les van bevlogen en zeer professionele docenten, werkzaam in de praktijk. Daarom is de scholing die je volgt altijd up-to-date en afgestemd op wat de praktijk van je vraagt. Uiteraard voldoet onze scholing aan alle wettelijke eisen en kwalificaties en bieden wij deze geaccrediteerde scholing aan, zowel individueel als incompany. Je kunt ons onderwijs volgen op diverse plaatsen door heel Nederland.
info@breederode.nl
0103042340
42, Wijnhaven, Rotterdam, 3011WS