Deze cursus is verlopen

Personal Storytelling

psychologiepsychotherapiezelfreflectieStorytelling

Ben jij benieuwd hoe je met een beeldend verhaal de zingevingsvraag van je cliënt in je praktijk kunt verhelderen? En hoe je methodisch iemands levensloop kunt benaderen zodat diegene weer zin in de toekomst krijgt?

195
10 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 195
Inclusief : Syllabus (digitaal), certificering, koffie/thee
Exclusief : Lunch, boeken, parkeergeld

Beroepen

Praktijkondersteuner Huisarts - kind en jeugd (POH-GGZ Kind & Jeugd)
10 Punten
LV POH-GGZ
Praktijkondersteuner Huisarts - Somatiek (POH-S)
10 Punten
LV POH-GGZ
Praktijkondersteuner Huisarts (POH)
10 Punten
LV POH-GGZ
Praktijkondersteuner Huisarts - Geestelijke Gezondheidszorg (POH-GGZ)
10 Punten
LV POH-GGZ

Sprekers

Annette Filippo

Trainer
Annette Filippo is personal storyteller, docent en begeleider bij zingevingsvragen. Al haar werkervaring – als communicatietrainer, docent Frans, zingevingscoach, co-founder van een maatschap voor Biografische Storytelling, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Zingevingstherapeuten, docent Zingeving, medeoprichter van Alumnivereniging voor Academie voor Geesteswetenschappen – komt bijeen in het voeren van haar eigen onderneming. Haar laatste scholingen vonden plaatst aan de International School of Storytelling. Annette is lid van de Beroepsorganisatie voor Biografiewerk.

Doelen

Na de bijscholing heeft de deelnemer:

inzicht in de kracht van personal storytelling
begrip van de basisprincipes die nodig zijn voor het maken van storyboards
kunnen toepassen hoe een kernscène zingevend is te bevragen
Omschrijving

Deze training draait precies om dat effect van storytelling. Je gaat op verkenning in je eigen levensloop op een manier die je direct met je (volwassen) cliënten kunt toepassen. Aan de hand van een beeldend levensverhaal zet je een zelfgekozen scène uit je leven in een nieuw daglicht. Hierdoor wordt zichtbaar hoe jij – en ieder ander – op eigen wijze zin geeft aan relaties, werk en leven.

Toepassing en meerwaarde

In deze bijscholing krijg je een wonderlijk ‘werkboek’ in handen, vol verhalend beeldmateriaal. Dit ga je methodisch inzetten volgens een narratieve en ontwikkelingsgerichte aanpak. Zo leer je jouw cliënten om hun eigen antwoorden te vinden op vragen als wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik? Na afloop ben je een activerende methode rijker om je cliënten naar hun eigenheid en bedoeling te begeleiden.

 Werkwijze

Associërend op een archetypische beeldenreeks komt er een scène uit je eigen leven naar boven die je benieuwd maakt naar wat die jou te zeggen heeft. Vrijlatend ga je deze scène schetsen zodat er drie persoonlijke storyboards ontstaan. Deze ga je vervolgens viervoudig bevragen waardoor je de zin ervan ontdekt en deze kunt verbinden met je zin in de toekomst. Plenair, individueel en in kleine groepjes.

Reviews:

  • Dit was een zeer prettige training met een geweldige trainster. Boeiend, inspirerend en een echte aanrader!
  • Heel benieuwd hoe ik dit kan inzetten, was echt onder de indruk wat het met me deed. Heel bijzonder!

Doel

Deze dag is bedoeld om de zingevingsthematiek die onder veel cliëntvragen schuilt vernieuwend tot uitdrukking te brengen. Zin, betekenis en richting vinden door speelse en creatieve benaderingen van het eigen levensverhaal; diepgaand en laagdrempelig tegelijkertijd.

Bijscholing instituut voor Therapeuten

info@bivt.nl
0251222210
75, Koningstraat, a, Beverwijk, 1941BB