Coaching van Zelfmanagement in de Zorg

coachencoachingzelfmanagement

Begeleid je regelmatig cliënten en wil je hen zelf de regie laten voeren over hun behandeling en leven? Maar weet je niet hoe? Dan is deze cursus bijzonder nuttig voor jou. Tijdens de cursus leer je welke plek zelfmanagement kan innemen in een behandeling en in het leven van cliënten en wat dit betekent voor je rol als behandelaar. Daarnaast leer je hoe je cliënten die beperkt in staat zijn tot zelfmanagement, kunt motiveren, begeleiden en ondersteunen. De praktijkgerichte insteek van deze cursus zorgt ervoor dat je de ontwikkelde vaardigheden direct kunt inzetten.

15 mei 2024
09:30 - 16:30
1163.5
27-47 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 1163.5
Inclusief : Studiemateriaal; Arrangementen (Food & Beverage)
Exclusief : BTW

Datum en locatie

15 mei 2024
09:30
12 jun. 2024
16:30
Stationshal 305, 3511CE, Utrecht
19 nov. 2024
09:30
17 dec. 2024
16:30
Stationshal 305, 3511CE, Utrecht

Beroepen

Diëtist
30 Punten
NVD
Ergotherapeut
30 Punten
EN
Fysiotherapeut
30 Punten
KNGF, CZN
27 Punten
KRF
Logopedist
30 Punten
NVLF

Doelen

Je kent het verschil tussen een rol als enkel behandelaar en een rol als behandelaar en facilitator van zelfmanagement.
Je past in de behandeling van cliënten verschillende coachingstechnieken en -vaardigheden toe op het gebied van zelfmanagement.
Je begeleidt je cliënt bij hulpvragen en het stellen van doelen op participatieniveau.
Je adviseert je collega’s over de manier waarop zelfmanagement van cliënten ondersteund kan worden.
Omschrijving

Doelgroep

Deze interessante cursus is zeer geschikt voor paramedici die bij cliënten het zelfmanagement willen optimaliseren.

Aanpak

Na deze cursus kun je de rol van zelfmanagement door cliënten invulling geven en optimaliseren. Cliënten zijn met passende begeleiding beter in staat de regie te nemen over hun behandeling en hun leven. Hierdoor nemen ze meer verantwoordelijkheid in het eigen proces. Om dit te bereiken moet er nagedacht worden over zorgpaden, intensiteit en de invulling van de behandeling. Dit kan therapie zijn of een samenwerking met mensen uit de nabije omgeving van de cliënt, zoals hulpverleners in de thuissituatie en/of mantelzorg. Ook specifieke middelen en technieken kunnen zelfmanagement vergroten en ondersteunen.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 16 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 31 uur, waarvan 18 contacturen en 13 uur zelfstudie.

Professionals

De opleiding wordt verzorgd door docenten met veel praktijkervaring. Zij delen hun ervaringen en opgedane kennis, zodat je weet wat er in de praktijk van je verwacht wordt en het geleerde toe kunt passen in je werkomgeving.

Klassikaal

Deze cursus wordt alleen klassikaal aangeboden, kijk voor de locatie van de cursus bij de planning. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Pro Education BV

Pro Education is een van de grootste opleiders op paramedisch gebied in Nederland. Wij bieden cursussen en opleidingen aan voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten, logopedisten en diëtisten. Bent u al paramedicus? Dan vindt u bij Pro Education een uitgebreid en actueel bij- en nascholingsaanbod om uw ambities te realiseren. Maar ook als u paramedicus wilt worden, kunt u bij ons terecht voor verschillende initiële HBO Bacheloropleidingen. Daarnaast bieden we verschillende HBO-programma's en Masterclasses. Deze zijn vaak onderdeel van een langer lopend traject, waardoor u kunt 'stapelen' tot een volledige HBO-Bachelor- of Mastergraad. Onze aanpak is uniek, omdat wij optimaal proberen aan te sluiten op de werksituatie van onze deelnemers. Door de lesgroepen klein te houden, krijgen alle deelnemers de mogelijkheid vraagstukken uit de eigen praktijk in te brengen. Daarnaast zijn al onze docenten vakspecialisten die met beide benen in het vakgebied staan.
info@proeducation.nl
0205677999
7, Marathon, Hilversum, 1213 PD