Verkenning van Innovaties in Verloskunde en Gynaecologie

Tevens afscheidssymposium van prof.dr. Bas Veersema, hoogleraar benigne gynaecologie
VoortplantingsgeneeskundeverloskundeGynaecologiegynaecologische chirurgieinnovaties

Deze dag worden de vooruitgang in voortplantingsgeneeskunde en gynaecologische chirurgie onderzocht, de evolutie van innovaties verkend en blikken we vooruit op toekomstige ontwikkelingen binnen het vak. Join us in een diepgaande verkenning van de inhoudelijke aspecten die de gynaecologie en verloskunde vormgeven en voortstuwen.

14 jun. 2024
09:30 - 15:00
219
3.5-4 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 219

Datum en locatie

14 jun. 2024
09:30
15:00
Pythagoraslaan 101, 3584BB, Utrecht

Beroepen

Gynaecoloog
14 Jun 2024
15 Jun 2024
4 Punten
NVOG
Physician Assistant
14 Jun 2024
15 Jun 2024
4 Punten
NAPA, NVOG
Verloskundigen
3.5 Punten
KNOV

Competenties

Medische handelen 40 %
Kennis en wetenschap 40 %
Professionaliteit en kwaliteit 20 %

Sprekers

Marlies Bongers

hoogleraar Gynaecologie, MUMC+, Maastricht; gynaecoloog, Máxima Medisch Centrum, Veldhoven
Omarm…..verandering

Jan Paul Roovers

hoogleraar Gynaecologie, UvA; directeur Wetenschap en Innovatie, Bergman Clinics
Het mes moet wel aan 2 kanten snijden

Mark Hans Emanuel

hoogleraar Gynaecologie, UZ Gent; gynaecoloog, Bergman Clinics
De ontwikkeling en het gebruik van vaginale contrast echoscopie

Christianne de Groot

hoogleraar Verloskunde, Amsterdam UMC; voorzitter NVOG
Hoe bevalt Nederland in 2035?

Fedde Scheele

hoogleraar Innovatie van zorg en onderwijs, VU, Amsterdam; gynaecoloog, OLVG
Van transformatief opleiden tot women’s health

Sandra Tanahatoe

gynaecoloog/medisch afdelingshoofd voortplantingsgeneeskunde en gynaecologie, UMCU
Voorzitter

Simone Broer

gynaecoloog, UMCU

Bas Veersema

hoogleraar Benigne Gynaecologie

Doelen

Onderzoeken van vooruitgang in voortplantingsgeneeskunde en gynaecologische chirurgie onderzocht, verkenning van evolutie van innovaties en vooruitblik op toekomstige ontwikkelingen

Omschrijving

Deze dag worden de vooruitgang in voortplantingsgeneeskunde en gynaecologische chirurgie onderzocht, de evolutie van innovaties verkend en blikken we vooruit op toekomstige ontwikkelingen binnen het vak. Join us in een diepgaande verkenning van de inhoudelijke aspecten die de gynaecologie en verloskunde vormgeven en voortstuwen.

Vernieuwing brengt de gezondheidszorg verder. Zeker als het gaat om de beweging van de kliniek naar de ambulante setting. Marlies Bongers bespreekt de verandering hierdoor in behandeling van vrouwspecifieke aandoeningen en kijkt vooruit. Jan Paul Roovers stelt de kwaliteit van de gynaecologische chirurgie ter discussie. En moet elke gynaecoloog in Nederland wel chirurgisch actief zijn? Hoe kunnen we de kwaliteit in de toekomst waarborgen? Mark Hans Emanuel bespreekt hoe de moderne echoscopie op de polikliniek gynaecologie kan worden geoptimaliseerd. Naast de ontwikkelingen van nieuwe technieken wordt de betrouwbaarheid van betere beeldvorming en de betekenis hiervan in de dagelijkse praktijk besproken. Daarna geeft Christianne de Groot een beschouwing over de Geboortezorg in 2035. Technologische ontwikkelingen, zoals robotica en e-health, zullen een cruciale rol spelen bij het bereiken van optimale gezondheidszorg. Wat nemen we mee naar de toekomst?

De opleiding tot gynaecoloog is enorm in ontwikkeling. Uiteraard blijven kennis en vaardigheden leerdoelen, maar de echte kwaliteit van de gynaecoloog zit in de persoonsgerichte benadering, het functioneren in een professioneel netwerk, het dansen met AI en een bredere blik op zorg voor vrouwen. Fedde Scheele werpt een blik op zorg die verder gaat dan gynaecologie. Wat houdt dit dan in en hoe bereiken we dat dit echt landt in onze dagelijkse praktijk?

Tot slot staan we uiteraard stil bij het afscheid van prof.dr. Bas Veersema. U bent van harte welkom op 14 juni te Utrecht!

SCEM

Wij willen professionals helpen de zorg te verbeteren. En daarom ontwikkelen en organiseren we (na)scholingsprogramma’s. Programma’s die je terugvoeren naar de gemeenschappelijk kern waarin we elkaar vinden; namelijk de patiënt. Geïnteresseerd in onze nascholingen, vul het formulier Houd mij op de hoogte in op www.scem.nl
scem@scem.nl
0345576642
6, Brenkmanweg, Culemborg, 4105DH