Verdiepende opleiding FloorPlay

floorplaybehandelmethodieksociaal-emotionele ontwikkeling

FloorPlay is een op interactie- en ontwikkeling gerichte behandelmethodiek voor jonge kinderen waarbij de sociaal-emotionele ontwikkeling minder vanzelfsprekend verloopt. De doelgroep van FloorPlay is breed, alle jonge kinderen met ontwikkelingsproblemen of een bedreigde ontwikkeling, bijvoorbeeld samenhangend met een autisme spectrum stoornis, taalontwikkelingsstoornis of bredere ontwikkelingsproblematiek, kunnen profiteren van deze behandeling.

14 mei 2024
09:00 - 12:30
1520
32-40 Punten
Meerdere cursusdagen
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 1520

Datum en locatie

14 mei 2024
09:00
13 dec. 2024
12:30
Leidseplein 5, 1017PR, Amsterdam

Beroepen

Logopedist
40 Punten
NVLF
Praktijkondersteuner Ouderenzorg (POH-ouderen)
32 Punten
V&VN
Praktijkverpleegkundige huisartsenzorg (PVH)
32 Punten
V&VN
Verpleegkundig specialist algemene gezondheidszorg
32 Punten
V&VN
Verpleegkundig specialist chronische zorg bij som. aandoeningen
32 Punten
V&VN

Competenties

Medische handelen 80 %
Kennis en wetenschap 20 %
Omschrijving

Doelgroep

Professionals die werkzaam zijn met kinderen: basispsychologen, kinder- en jeugdpsychologen, psychotherapeuten, klinisch psychologen, kinder- en jeugdpsychiaters, orthopedagogen, jeugdartsen, cb-artsen en kinderartsen, logopedisten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, speltherapeuten, maatschappelijk werkers.


Er is een vooropleiding op minimaal HBO- of WO-niveau vereist.

De Introductie FloorPlay: E-Learning + Praktijkdag en de Basisopleiding FloorPlay moeten afgerond zijn voordat je met de Verdiepende opleiding FloorPlay start.


Doelstelling

Na de Introductiecursus FloorPlay en de basisopleiding FloorPlay waarin je zelf leert FloorPlay als behandelmethodiek toe te passen in individuele begeleiding van kinderen, kan de verdiepende opleiding tot FloorPlay-specialist gevolgd worden. De verdiepende opleiding tot FloorPlay-specialist is gericht op het leren vertalen van de methode naar ouders. Het accent ligt op het leren coachen van ouders in het toepassen van FloorPlay in interactie met hun kind om spelenderwijs de ontwikkeling te stimuleren.


Werkwijze

Onderdeel 1. In 3 aaneengesloten dagen ligt het accent op het verdergaand eigen maken van de methodiek FloorPlay: van het in kaart brengen van het DIR profiel (onder meer m.b.v. de FEAS en Learning Tree) tot het opstellen van een behandelplan en coaching van ouders. Theoretische verdieping vindt plaats m.b.t. inzicht in ouderschap bij een kind dat zich minder vanzelfsprekend ontwikkelt; wat is het effect op het ouderschap en hoe zijn eventuele kwetsbaarheden in ouderschap te herkennen. Er wordt praktisch geoefend met diverse manieren van coaching. Tot slot is er aandacht voor de implementatie van de FloorPlay methodiek binnen de eigen werksetting.

Onderdeel 2: in 4 groepssupervisie bijeenkomsten wordt kennis en praktijk geïntegreerd. Van de cursist wordt verwacht dat zij/hij elke bijeenkomst een casus kan inbrengen (minimaal 1 keer een nieuwe casus en minimaal 1 keer een lopende casus zodat zicht wordt verkregen op het behandelproces). De cursist brengt persoonlijke doelen in t.a.v. de coaching en reflecteert hierop binnen de supervisie.

Onderdeel 3: in een afsluitende toets reflecteert de cursist op haar/zijn functioneren als FloorPlay- specialist en komt hierbij terug op eerder gestelde doelen.


RINO Amsterdam

info@rino.nl
0206250803
5, Leidseplein, Amsterdam, 1017PR