Digitale tandheelkunde vanuit restauratief en prothetisch oogpunt

restauratiefprothetischprothetische tandheelkundeintraorale scannersscannerdigitale tandheelkunde

In deze DentTalk webinar bespreekt tandarts Phillip van Rijn hoe digitale scanners werken, de voor- en nadelen van deze technieken en nog belangrijker: hoe toepasbaar ze zijn in de algemene praktijk. Tevens gaat hij dieper in op de verscheidenheid aan scanners en hun nauwkeurigheid en precisie.

07 mei 2024
20:00 - 21:00
50 - 70
1 Punten
Online
Webinar
Webinar

Prijzen

Variabel € 50 - 70

Datum en locatie

07 mei 2024
20:00
21:00
Online

Beroepen

Geregistreerd-mondhygiënist (tijdelijke BIG-registratie)
1 Punten
KRM
Tandarts
1 Punten
KRT

Sprekers

Phillip van Rijn

Spreker
Omschrijving

Het startpunt van een introductie in de digitale tandheelkunde is de intraorale scanner. De voordelen van deze apparaten zijn legio ten opzichte van conventionele gebitsafdrukken, maar samengevat bieden ze verbeterd comfort en efficiëntie. Ook kunnen ze de progressie van slijtage bijhouden en cariës monitoren, maar niet iedere scanner kan dat en hoe werkt het als je verschillende scanners in de praktijk hebt? Hoe integreer je de diverse digitale middelen in jouw praktijk? Is de intraorale scanner alleen een afdrukmiddel of is het meer dan dat?

In deze DentTalk webinar bespreekt tandarts Phillip van Rijn hoe digitale scanners werken, de voor- en nadelen van deze technieken en nog belangrijker: hoe toepasbaar ze zijn in de algemene praktijk. Tevens gaat hij dieper in op de verscheidenheid aan scanners en hun nauwkeurigheid en precisie. Is het daarbij zinvol om je scanner te kalibreren?

Vervolgens komt CAD/CAM en hoe je dan communiceert met de tandtechnicus aan bod: er is software van de fabrikant om de informatie te versturen, maar wat nu als de technicus niet dezelfde software heeft? En kun je blijven scannen en wordt je scan dan betrouwbaarder?

Prelum Uitgevers

gaia@prelum.nl
355060
37, De Molen, Houten, 3994DA