Praktijkgerichte wondopleiding voor eerste- en tweedelijnszorg

wondenwondzorgwondgenezingwondbehandelingwondopleiding

In de wondzorg zijn doktersassistenten, verzorgenden IG en verpleegkundigen op velerlei velden binnen de gezondheidszorg werkzaam. Zij zien vaak patiënten, bewoners of cliënten met een wond. Dit vergt naast kennis die je hebt opgedaan in de beroepsopleiding, specifieke kennis over wonden. Daarom heeft U-Consultancy een 5-daagse opleiding ontwikkeld waarin het ontstaan van wonden, wondgenezing en wondbehandeling centraal staan.

26 apr. 2024
09:30 - 17:00
1150
32-33 Punten
Meerdere cursusdagen
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 1150
Inclusief : onderwijsmateriaal, koffie, thee en lunch

Datum en locatie

26 apr. 2024
09:30
28 jun. 2024
17:00
Utrechtsestraatweg 34, 3438AM, Nieuwegein
20 sep. 2024
09:30
13 dec. 2024
17:00
Utrechtsestraatweg 34, 3438AM, Nieuwegein

Beroepen

Doktersassistent
32 Punten
CADD
Praktijkondersteuner Ouderenzorg (POH-ouderen)
33 Punten
V&VN
Praktijkverpleegkundige huisartsenzorg (PVH)
33 Punten
V&VN
Triagist
32 Punten
CADD
Verpleegkundig specialist algemene gezondheidszorg
33 Punten
V&VN

Competenties

Medische handelen 40 %
Kennis en wetenschap 40 %
Professionaliteit en kwaliteit 20 %
Omschrijving

De theorie wordt gegeven door ervaren docenten. Naast anatomie en fysiologie, medische terminologie en diverse modellen om wonden te observeren en te classificeren, is er veel aandacht voor wond en wondgenezing vanuit diverse medisch specialismen: heelkunde, traumatologie, oncologie en dermatologie. Ook de te gebruiken wondproducten komen aan bod.

Naast theorie krijgen praktische vaardigheden nadrukkelijk aandacht. Praktische vaardigheden worden uitgelegd en daarna geoefend onder begeleiding van experts in de wondzorg.

Op deze manier ben je optimaal voorbereid op je dagelijkse praktijk. Zo leer je compressiebehandeling toepassen, maar ook het niet scherpe debridement, basis negatieve druktherapie en de enkel-armindex.

Niet alleen medische kennis en praktische vaardigheden worden behandeld. De opleiding besteedt aandacht aan diverse aspecten waardoor je leert de patiënt met een wond, de behandeling en de genezing ervan in een bredere context te plaatsen. Je kunt hierbij denken aan pijn en pijnbeleving, aan invloed van voeding op genezing van een wond, aan infectie en hygiëne, aan de vergoedingen door ziektekostenverzekering, kostenbewustzijn en bestellingen van materialen.

Tot slot komen de nieuwste ontwikkelingen in de wondzorg op de laatste lesdag aan bod.

Kortom: de opleiding bied je een uitgelezen kans om je te verdiepen in wondproblematiek.


Doelgroepen

Binnen uw werksetting is het van belang dat u regelmatig bezig bent met wondzorg. De opleiding is daarom ontwikkeld voor doktersassistenten werkzaam in het ziekenhuis of een huisartsenpraktijk, verpleegkundigen niveau 4 en 5, praktijkondersteuners en verzorgenden IG niveau 3 werkzaam in de thuiszorg of een verpleeghuis. Staat uw beroepsgroep er niet bij, maar heeft u wel de vereiste van dagelijkse verzorging van wonden. Neem dan contact met ons op!

Opleidingsduur en studiebelasting

De opleidingsduur is 5 dagen en de lesdagen zijn van 09.30-17.00. De totale studiebelasting van de opleiding is 65 studiebelastingsuren (SBU). De opleiding bestaat uit 35 contacturen en 30 uur zelfstudie (lesmodulen, praktijkopdrachten en online toets). Alle lesdagen vinden fysiek plaats.

U -Consultancy

U-Consultancy biedt al meer dan 20 jaar hoogwaardige en praktijkgerichte opleidingen dermatologie en wondzorg voor professionals met een brede interesse in de huidzorg. Verbreed uw kennis en onderscheid u door een opleiding te volgen bij U-Consultancy.
info@uconsultancy.nl
0306044170
34, Utrechtsestraatweg, Nieuwegein, 3438AM