Advanced Medical Life Support (AMLS)

Advanced life supportlife supportabcde criteriaabcde-protocolambulancezorgMedical Life Support

Out of the box denken bij het beoordelen van een patiënt, dat is wat de AMLS beoogt. Er wordt veel aandacht besteed aan het analyseren en evalueren van de situatie van de patiënt, het uitdiepen van de anamnese, gericht lichamelijk onderzoek, het opstellen van een differentiaal diagnose en het afwegen van behandelingsopties. Het betreft hier de vernieuwde 3e editie van de AMLS.

21 mei 2024
08:00 - 17:00
1100
12-16 Punten
Fysieke bijeenkomst
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 1100
Inclusief : lunches, course dinner, cursusmateriaal en certificering
Exclusief : BTW

Datum en locatie

21 mei 2024
08:00
17:00
Ceintuurbaan 2, 3847LG, Harderwijk
10 jun. 2024
08:00
17:00
Ceintuurbaan 2, 3847LG, Harderwijk
03 jul. 2024
08:00
17:00
Ceintuurbaan 2, 3847LG, Harderwijk

Beroepen

Bachelor Medisch Hulpverlener (tijdelijke BIG-registratie)
12 Punten
NVBMH
Praktijkondersteuner Ouderenzorg (POH-ouderen)
14 Punten
V&VN
Praktijkverpleegkundige huisartsenzorg (PVH)
14 Punten
V&VN
Verpleegkundig specialist algemene gezondheidszorg
16 Punten
VSR
14 Punten
V&VN

Competenties

Medische handelen 60 %
Professionaliteit en kwaliteit 40 %
Omschrijving

Opzet

De AMLS is een tweedaagse cursus die bestaat uit verschillende lesonderdelen, zoals presentaties en scenariotrainingen. In deze dagen wordt er aandacht besteed aan onder andere: thoracale klachten, buikklachten, respiratoire aandoeningen, neurologische aandoeningen, infectieziekten en toxicologie.

In de cursus wordt gewerkt volgens de ‘AMLS Assessment Pathway’.

  • Eerst wordt een indruk van de situatie verkregen; dreigt er bijvoorbeeld gevaar voor de patiënt of hulpverleners?
  • Vervolgens wordt een eerste indruk van de patiënt verkregen: wat is de hoofdklacht? dreigt er levensgevaar? is de patiënt ‘ziek’ of niet?
  • Daarna worden de vitale functies volgens de ABCDE-methode beoordeeld en indien nodig gecorrigeerd. Hierbij is van belang dat bedreiging van vitale functies zich bij zieke patiënten anders kan presenteren en/of anders kan verlopen dan bij traumapatiënten.
  • Vervolgens wordt een differentiaal diagnose opgesteld en worden bepaalde diagnoses minder of meer aannemelijk door het uitdiepen van de anamnese, het verrichten van speciaal lichamelijk onderzoek en interpretatie van point-of-care tests zoals ecg’s.
  • Tot slot start je met de behandeling of pas je de gestarte behandeling aan.

Doordat er tijdens de cursus zoveel mogelijk wordt gewerkt vanuit realistische situaties is het rendement van de training groot en direct toepasbaar in de praktijk.

Voorbereiding

Bij deze cursus wordt het Nederlandstalige boek ‘Advanced Medical Life Support’ gebruikt. Een deel van het boek vormt de leerstof die je ter voorbereiding bestudeert maar vormt tevens een mooi naslagwerk. Daarnaast maak je een theoretische pre-test. De score is indicatief en geldt als leermiddel voor jezelf.

Afronding

Aan het einde van de cursus wordt een examen afgenomen. Na het succesvol afronden van het examen krijg je het internationale AMLS-certificaat van de NAEMT dat vier jaar geldig is.

Resultaat

Je kunt door klinisch te redeneren frequent en minder frequent voorkomende ‘interne’ ziektebeelden op een gedegen wijze beoordelen en behandelen. Je benadert zieke patiënten met meer vertrouwen en krijgt meer inzicht in de symptomen van diverse ziektebeelden.

Academie voor Ambulancezorg

info@academievoorambulancezorg.nl
0341467560
110, Ceintuurbaan 2, gebouw, Harderwijk, 3847LG