Deze cursus is verlopen

Knie- en heupklachten bij jonge patiënten en ligamentaire (knie)letsels

Xpert Clinics Orthopedie
huisartshuisartsenknieknieënknieblessurekniepijnkniegewrichtknieletselacute knieletselheupklachtenorthopedieligamentair knieletsel

Tijdens deze nascholing bespreken we voornamelijk knie- en heupklachten bij jonge patiënten en ligamentaire (knie)letsels

Gratis
2 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Gratis

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
26 Jan 2023
07 Aug 2024
2 Punten
ABC1
Huisarts
26 Jan 2023
07 Aug 2024
2 Punten
ABC1
Physician Assistant
26 Jan 2023
07 Aug 2024
2 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
26 Jan 2023
07 Aug 2024
2 Punten
ABC1

Sprekers

Dr. Daniel Haverkamp

Orthopeed
Dr. Daniël Haverkamp (1976) volgde de opleiding tot orthopedisch chirurg in het Academisch Medisch Centrum, Ziekenhuis Hilversum en het Slotervaartziekenhuis. "Als Orthopedisch Chirurg ben ik gespecialiseerd in behandeling van heupafwijkingen en voet/enkel problemen. De opleiding geneeskunde en specialisatie heb gevolgd in het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam, met als opleider Prof Dr. C.N. van Dijk. Na mijn opleiding heb ik een jaar in het AMC gewerkt als Orthopedisch Chirurg met als aandachtsgebied voet/enkel en heup. Door een intensieve samenwerking met Prof van Dijk is er een ruime expertise en ervaring opgedaan op het gebied van afwijkingen van de enkel."

Drs. Daniel Hoornenborg

Orthopeed
Drs. Daniel Hoornenborg (1978) studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Utrecht en volgde de opleiding tot Orthopedisch chirurg in het AMC. Gedurende zijn opleiding was hij bestuurslid en voorzitter van de Vereniging voor Orthopedisch Chirurgische Arts-assistenten (VOCA). Tevens maakte hij deel uit van het Concilium Orthopedicum van de Nederlands Orthopedisch Vereniging (NOV). Na zijn opleiding volgde hij een knie fellowship via de NVA en werkte hij als chef de clinique in het Deventer ziekenhuis. Van 2014-2018 was hij werkzaam als staflid orthopedie in MC Slotervaart. Daniel Hoornenborg is naast de algemene orthopedie met name gespecialiseerd in (complexe) sportletsels van de knie en knie prothesiologie. Tevens heeft hij veel ervaring op het gebied van heup prothesiologie en voeten enkel chirurgie.

Doelen

Doelstelling van deze praktische en interactieve nascholing is verbreding van kennis en vaardigheden op gebied van knie- en heupproblematiek en ligamentaire letsels volgens de NHG-standaard.

Programma

Omschrijving

Sportklachten van de knie komen veel voor. Met name bandletsels die voor instabiliteit zorgen kunnen ook op lange termijn problemen geven. Daarnaast komen heupklachten frequent voor bij jonge en actieve mensen.

Goed lichamelijk onderzoek kan helpen de juiste behandeling voor de patiënt te selecteren en om de keuze tussen doorverwijzing naar een orthopeed of fysiotherapeut te maken.

Doelstelling van deze praktische en interactieve nascholing is verbreding van kennis en vaardigheden op gebied van knie- en heupproblematiek en ligamentaire letsels volgens de NHG-standaard. 

 

Accreditatie

Al onze scholingen zijn geaccrediteerd voor huisartsen. Voor het volgen van deze nascholing ontvangt u 2 accreditatiepunten.

 

 

Xpert Clinics

info@xpertclinics.nl
0887785218