Deze cursus is verlopen

On demand web-tv Schildklier de Baas

Tijdens deze on demand uitzending wordt de behandeling en kwaliteit van leven van mensen met een trage schildklier centraal gezet. Een aanzienlijk deel van de schildklierpatiënten die behandeld worden met een LT4 medicijn, bereikt niet altijd de juiste bloedwaarden. Bij het bereiken van de individuele streefwaarde is maatwerk vereist. Daarnaast blijft een aanzienlijk deel van de patiënten klachten houden, ondanks het bereiken van de...

Gratis
1.5 Punten
E-learning
E-learning

Prijzen

Gratis

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
15 Nov 2019
14 Nov 2021
1.5 Punten
ABC1
Huisarts
15 Nov 2019
14 Nov 2021
1.5 Punten
ABC1
Physician Assistant
15 Nov 2019
14 Nov 2021
1.5 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
15 Nov 2019
14 Nov 2021
1.5 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 40 %
Samenwerken 20 %
Kennis en wetenschap 40 %
Omschrijving

Omschrijving

Sprekers

  • Sharita Ramautar, internist-endocrinoloog, Haaglanden MC
  • Marianne Dekeukeleire, huisarts, Praktijk Herengracht
  • Tom van ’t Hek, voormalig huisarts en moderator


Inleiding

Tijdens deze on demand uitzending wordt de behandeling en kwaliteit van leven van mensen met een trage schildklier centraal gezet. Een aanzienlijk deel van de schildklierpatiënten die behandeld worden met een LT4 medicijn, bereikt niet altijd de juiste bloedwaarden. Bij het bereiken van de individuele streefwaarde is maatwerk vereist. Daarnaast blijft een aanzienlijk deel van de patiënten klachten houden, ondanks het bereiken van de streefwaarde. Hier is in veel gevallen iets aan te doen. De factoren die een rol kunnen spelen bij het optimaliseren van de LT4 behandeling komen dan ook uitgebreid aan bod. Ook is er aandacht voor het belang van goede patiënt-educatie bij het optimaliseren van de behandeluitkomst.

Gedurende deze web-tv wisselen internist-endocrinoloog Sharita Ramautar (Haaglanden MC) en huisarts Marianne Dekeukeleire (Huisartsenpraktijk Herengracht, Amsterdam) onder leiding van journalist Tom van 't Hek van gedachten met elkaar over de (evidence based) klinische factoren die een rol kunnen spelen bij suboptimale behandeling van hypothyreoïdie en de vertaling hiervan naar de dagelijkse behandelpraktijk.

Springer Media (BSL & Springer Healthcare)

congressen@bsl.nl
2, Het Spoor, Houten, 3994AK