Deze cursus is verlopen

Wagrocafé WSD: Mensenhandel 2019

Mensenhandel, zou je dat herkennen op je spreekuur? Mensenhandel gaat over uitbuiting van mensen op verschillende gebieden. Zo komt het niet alleen voor binnen de seksindustrie of binnen het criminele circuit, maar bestaat er ook werkgerelateerde mensenhandel. En dat is bij ons in de regio aanwezig! Wist je dat je als arts vaak de enige bent die contact heeft met iemand in hun benarde positie? Belangrijk en interessant om je als...

50
3 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 50
Opmerking :50 voor leden en aios 60 voor niet-leden

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
3 Punten
ABC1
Huisarts
3 Punten
ABC1
Physician Assistant
3 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
3 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 20 %
Kennis en wetenschap 60 %
Maatschappelijk handelen en preventie 20 %
Omschrijving

Omschrijving

Wagro WSD organiseert in samenwerking met het Houten Been Theater, Comensha en SHOP Den Haag een nascholing over mensenhandel.

Wat houdt mensenhandel precies in? Wat is het verschil met mensensmokkel? Hoe herken je het op het spreekuur en in de praktijk? Wat kun je doen? En hoe los je dilemma’s rondom je beroepsgeheim op?

Met de interactieve opzet met discussie en theater gaan we lekker praktisch aan de slag. Het belooft een interessante, leuke en veelzijdige avond te worden.

Inleiding

Mensenhandel, zou je dat herkennen op je spreekuur? Mensenhandel gaat over uitbuiting van mensen op verschillende gebieden. Zo komt het niet alleen voor binnen de seksindustrie of binnen het criminele circuit, maar bestaat er ook werkgerelateerde mensenhandel. En dat is bij ons in de regio aanwezig! Wist je dat je als arts vaak de enige bent die contact heeft met iemand in hun benarde positie? Belangrijk en interessant om je als huisarts daarin te verdiepen. Want wat weten we er eigenlijk vanaf?

Programma

17.45-18.30 uur Inloop (tijd om te eten)

18.30-18.35 uur Welkomstwoord

18.35-19.00 uur Wat is mensenhandel en de verschillende verschijningsvormen (door Comensha en SHOP, zie de bijlage voor hun presentatie)

19.00-20.15 uur Opwarming theater en rollenspel (ik weet niet of je dit rollenspel wilt hebben maar je zou de opzet zoals we hem nu hebben kunnen krijgen als je wilt. Het is echter niet de bedoeling dat cursisten deze informatie te zien/horen krijgen van tevoren)

20.15-20.30 uur Pauze

20.30-21.15 uur Debat (dit willen we gewoon aangaan met vooraf gestelde stellingen, wil je die ook hebben?)

21.15-21.30 uur Afsluiting

Landelijke Huisartsen Vereniging

academie@lhv.nl
1200, Mercatorlaan, Utrecht, 3528BL