• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • CME-Online 'Bewustzijnsstoornissen bij hersenletsel – Deel 1'

  Let op: Het gaat hier om een abonnementsprijs met recht op maar liefst 25 accreditatiepunten aan zelf te kiezen nascholing.

  De zorg voor verpleeghuispatiënten met ernstig hersenletsel en persisterende bewustzijnsstoornissen is ingewikkeld. Ernstig hersenletsel heeft een enorme impact, zeker ook op de mensen in de directe omgeving van de patiënt. Hersenletsel kan veroorzaakt zijn door trauma, CVA, tumor, infectie, circulatiestilstand, asfyxie of metabole ontregeling. Intensieve en soms agressieve behandeling direct na het letsel wordt ingezet met als streven: een zo goed mogelijk herstel. Maar bij een deel van de patiënten blijft het herstel helaas uit. Dan komt het verpleeghuis in beeld. In de cursus Bewustzijnsstoornissen bij hersenletsel - Deel 1 wordt ingegaan op de gevolgen van het letsel op het bewustzijn: coma, niet-responsief waaksyndroom en laagbewuste toestand. Hoe maak je het onderscheid? Welke hulpmiddelen staan daarbij ter beschikking? Wat zijn de neurofysiologische en anatomische achtergronden?

  In het (aparte) deel 2 van de cursus zal worden ingegaan op de mogelijke behandeling van bewustzijnsstoornissen bij hersenletsel en op de ‘advance care planning’.

  Deel 1 bestaat uit twee modules en een eindtoets.

  laptop E-learning
  add 2.0 punten
  euro_symbol € 599.00

  € Dit zijn de kosten voor een jaarabonnement op het totale cursusaanbod van CME-Online voor de huisarts. Dit abonnement geeft recht op het behalen van 25 accreditatiepunten per jaar.

  description

  Omschrijving


  list

  Programma

  Module 1

  Inleiding

  Inventarisatie

  Het bewustzijn 

  De bewustzijnsnetwerken

  Bewustzijnsstoornissen

  Coma

  Niet-responsief waaksyndroom (NWS)/vegetatieve toestand

  Minimally Conscious State (MCS)

  Module 2

  Vormen van hersenletsel die bewustzijnsstoornissen kunnen veroorzaken

  Traumatisch hersenletsel

  Niet-traumatisch hersenletsel

  Diagnostiek van bewustzijnsstoornissen

  Evaluatie

  Eindtoets

  gps_fixed

  Leerdoelen

  Na het volgen deze cursus kunt u:

  •   de verschillende gevolgen van hersenletsel op het bewustzijn beschrijven;

  •   omschrijven wat het verschil is tussen coma, niet-responsief waaksyndroom en laagbewuste toestand;

  •   de hulpmiddelen opnoemen die u ter beschikking staan bij het onderscheiden van coma, niet-responsief waaksyndroom en laagbewuste toestand;

  •   de neurofysiologische en anatomische achtergronden van coma, niet-responsief waaksyndroom en laagbewuste toestand uiteenzetten.

  business

  Organisatie

  business CME-Online / E-WISE Nederland
  mail_outline info@e-wise.nl
  place Janssoniuslaan 40. 3528 AJ Utrecht

  Het cursusaanbod bestaat uit een groot aantal actuele cursussen die aansluiten op de praktijk, gemaakt door gerenommeerde auteurs. Alles online, beschikbaar waar en wanneer u maar wilt. CME-Online is onderdeel van E-WISE Nederland dat de nascholing verzorgt van al meer dan 50.000 professionals.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up