Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Ontpillen

  Een belangrijk onderdeel van ons werk als arts is het voorschrijven van medicatie. Hiervoor hebben we immers jarenlang “medicijnen” gestudeerd. Bepaalde medicijnen, zoals antibiotica, zijn van levensbelang en kunnen met recht een geneesmiddel worden genoemd . Maar ook voor veel alledaagse problemen komt het ene na het andere wondermiddel op de markt. Vooral patiënten zijn vaak van mening dat dit de oplossing is voor hun klachten. Maar hoe goed werken die medicijnen nou eigenlijk ? En in het geval van de patient met co-morbiditeit ; doe je soms niet meer kwaad dan goed door nog een medicijn toe te voegen? Zijn er onder bepaalde omstandigheden geen betere of in elke geval minder gevaarlijke alternatieven te bedenken voor medicatie ?

  Voel jij je als arts ook soms voor deze dilemma’s staan ? Kom dan naar deze nascholing !

  place Naarden
  add 5 punten
  euro_symbol € 295.00
  event 21-03-2019
  access_time 14:00 - 20:45

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  21-03-2019 14:00 - 20:45 Naarden
  description

  Omschrijving

  Tijdens de nascholing ontpillen zullen we uitgebreid op deze dilemma’s ingaan. Hiervoor hebben we drie prominente sprekers uitgenodigd.


  Als eerste zal Dick Bijl, oud-huisarts en epidemioloog en voormalig redacteur Geneesmiddelenbulletin, ons zijn kritische blik geven op het gebruik van een aantal zeer veel gebruikte medicijnen. Hij zal vertellen over de trucs die de farmaceutische industrie uithaalt om nieuwe medicatie op de markt te krijgen en ons waarschuwen voor enkele ernstige bijwerkingen bij medicatie.


  Vervolgens zal David van Bodegom, arts, schrijver en verouderingswetenschapper, een aantal veel voorkomende klachten behandelen waarbij hij wetenschappelijk onderbouwde alternatieven aandraagt voor de vaak genomen medicatie.


  Www.davidvanbodegom.nl


  En als laatste zullen we praktisch aan de slag gaan met deze voorgestelde leefstijlalternatieven. Want ook al weten we wat goed voor ons is, waarom is het zo moeilijk dit ook toe te passen. Hoe zorgen we daadwerkelijk voor leefstijl verandering bij onze patient ? Jaap Postma, trainer en acteur, zal een zeer interactieve workshop verzorgen over Motivational interviewing .

  list

  Programma

  14.00u-14.15u   Introductie nascholing door dagvoorzitter Claudia van der Lugt, huisarts

  14.15u-15:45u   Dick Bijl, oud-huisarts, voormalig redacteur Geneesmiddelenbulletin. Kritisch kijken naar medicijngebruik en het gevaar van enkele middelen.

  15.45-16.00u    Pauze

  16.00-17.30u    David van Bodegom, arts, schrijver en verouderingswetenschapper; voorbeelden van alternatieven voor medicatie gebruik

  17.30u-19.00u   Netwerkdiner

  19.00-20.30u    Jaap Postma Motivational interviewing: leefstijlveranderingen

  20.30-21.00u    Afsluiting Claudia van der Lugt, huisarts

  business

  Organisatie

  business Amsterdam School for Integrative Medicine & Health BV
  mail_outline simone@schoolforintegrativemedicine.nl
  place Kennemerstraatweg 464 B kamer 1.4.03 1851 NG Heiloo
  keyboard_arrow_up