Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • NHG-Leergang: Zorg voor ouderen

  Leergang voor huisarts en praktijkondersteuner/-verpleegkundige

  Omdat het beleid van de overheid gericht is op het stimuleren dat ouderen zo lang mogelijk in de thuissituatie verblijven, ziet u steeds meer (kwetsbare) ouderen op het spreekuur in de huisartsenpraktijk. Hoewel huisartsgeneeskunde voor ouderen zich – zolang mensen vitaal zijn – inhoudelijk op veel onderdelen niet onderscheidt van huisartsgeneeskunde voor andere patiënten, kent de zorg voor deze groep toch een aantal bijzondere karakteristieken.

  Hoe gaat u daadkrachtig aan de slag met Ouderenzorg? Werkt u samen met andere professionals? Met het ziekenhuis? Of met mantelzorgers? Is er samenwerking met de gemeente? Wie en wat heeft u daarbij nodig? En hoe communiceert u met elkaar?

  Het NHG biedt onafhankelijke, actuele en praktijkgerichte nascholing voor huisartsen en praktijkondersteuners. De leergang voor is bedoeld voor koppels huisartsen en POH’s/praktijkverpleegkundigen, maar zij kunnen ook afzonderlijk inschrijven.

  place Soest
  add 12.0 punten
  euro_symbol € 625.00
  access_time 13:00 - 17:30

  * Prijs: € € 625,00 voor NHG en/of WDH leden en € 781,25 voor niet NHG en/of WDH leden. Huisartsen Eemland vergoedt € 150,00 per persoon indien praktijken meedoen aan het zorgprogramma ouderen van Huisartsen Eemland en daarbij Portavita gebruiken.

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  19-09-2019 t/m 07-11-2019 13:00 - 17:30 Soest
  description

  Omschrijving

  Wat biedt deze leergang? 

  De leergang is bedoeld voor allround huisartsen en praktijkondersteuners / -verpleegkundigen, die meer kennis en vaardigheden willen verkrijgen in hun aanpak van de Ouderengeneeskunde. Door interactieve werkvormen (groepsdiscussie, opdrachten in kleine groepen) en praktijkopdrachten kunt u uw persoonlijke en praktische competenties op het gebied van Ouderengeneeskunde verdiepen en verbreden. U leert in een vaste groep met een vaste begeleider, en wat u aangereikt krijgt is direct toepasbaar in uw dagelijkse praktijk.

  De leergang biedt een inspirerend programma onder leiding van artsen, deskundig op het gebied van Ouderengeneeskunde.

  In drie bijeenkomsten van een dagdeel komen de grote gebieden in de Ouderengeneeskunde aan de orde en daarmee een groot deel van de problemen. Kortom, een praktische leergang vol inspiratie, kleinschalig en van hoog niveau.

  Opzet van de leergang

  De leergang bestaat uit drie bijeenkomsten van vier uur en een e-learning. In samenwerking met de regionale opdrachtgevers worden de bijeenkomsten op locatie gegeven. Het onderwijs vindt plaats in kleine groepen, afgewisseld met plenaire sessies. Deze uitdagende, praktische leergang is een aanvulling op de kennis en ervaring binnen uw vakgebied. Tijdens de bijeenkomst wordt door inhoudsdeskundige docenten een inleiding of een toelichting gegeven. Voorafgaand aan elke bijeenkomst wordt u gevraagd een voorbereidende opdracht te maken.

  Thema’s

  Multimorbiditeit

  Organisatie van zorg voor ouderen

  Samenwerking

  Duizeligheid

  Mobiliteit en vallen

  Psychogeriatrie

  Dementie

  Depressie

  Delier

  Probleemgedrag

  Eenzaamheid

  Polyfarmacie

  (Onder)voeding 

  Levenseinde, Advance Care Planning

  Innovaties

  list

  Programma

  Bijeenkomst 1: donderdag 19 september 2019

  Bijeenkomst 2: donderdag 10 oktober 2019

  Bijeenkomst 3: donderdag 7 november 2019


  Van 13.00 tot 13.30 uur Ontvangst met broodjes

  Van 13.30 tot 17.30 uur Programma

  business

  Organisatie

  business Federatie WDH Midden-Nederland
  mail_outline gaia@wdhmn.nl
  place Dalplein 61 3762 BN AMERSFOORT

  Het vormgeven aan een gezamenlijk kwaliteitsbeleid in Midden Nederland en daardoor het bevorderen van de kwaliteit van de huisartsgeneeskunde in de regio. Hiertoe ontwikkelt en organiseert de Federatie programma's voor nascholingen en toetsing. De Federatie beschikt met betrekking tot haar kerntaak, de ontwikkeling van nascholingen, over de instellingsaccreditering afgegeven door het Accreditatie Bureau Cluster1 (ABC1) van de KNMG.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up