Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Nascholingsreis: Innovatie in de complexe geneeskunde

  Tijdens deze 5-daagse nascholing gaan we samen op zoek naar antwoorden op prangende vragen op het gebied van onder andere leefstijl geneeskunde en Integrative Medicine.

  • Gezonde leefstijl: preventief en therapeutisch voor patiënt en dokter 
  • Het biopsychosociaal model  
  • Palliatieve zorg en stervensbegeleiding 
  • Leefstijl geneeskunde: nieuwe aanpak in reguliere zorg 

  place Alagna Valsesia VC
  add 21.0 punten
  euro_symbol € 1,295.00
  access_time 09:00 - 17:00

  € inclusief: Cursuskosten, cursusmateriaal,vervoer van/naar vliegveld, overnachtingen en vol pension met heerlijk lokaal en biologisch eten.

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  27-09-2019 t/m 01-10-2019 09:00 - 17:00 Alagna Valsesia VC
  description

  Omschrijving

  De sprekers zullen -aan de hand van wetenschappelijke onderzoeken- de meest recente ontwikkelingen bespreken, maar ook praktijkvoorbeelden geven van best practices. Zij leren ons vaardigheden om op innovatieve wijze om te gaan met leefstijl vraagstukken en zij laten ons tevens reflecteren en bezinnen op onze eigen principes, waarden, ervaring en dilemma’s. 

  Sprekers & Organsiatie

  Prof. dr. F. Muskiet, klinisch chemicus UMCG 

  Dr. R. Hoenders, psychiater, manager, senior onderzoeker en plaatsvervangend opleider 

  Drs. E. Waarsenburg, huisarts, EKC-er en kaderarts palliatieve zorg & stervensbegeleiding

  Drs. R. Landgraaf, huisarts en arts bergreddingsteam Alagna  

  list

  Programma

  Dag 1:                  Vlucht, aankomst, introductie. Lunch, diner en overnachting in hotel Montagna di Luce in Algana.

  Dag 2:                  Dagthema ‘Leefstijl & complexe geneeskunde’ met introductie en lezingen door Rogier Hoenders. Frits Muskiet spreekt over ‘Evolutionaire geneeskunde en leefstijl’. En Elkana Waarsenburg verzorgt een lezing over ‘Palliatieve zorg; een integrale aanpak’. Tussendoor maken we de wandeling van Alagna naar Val d’Otro en overnachtten we back-to-basic in Otro.

  Dag 3:                  Dagthema ‘Stressreductie & Betekenisgeving’. Elkana Waarsenburg opent de dag met een lezing samen met Rogier Hoenders over 'Zingeving en betekenisgeving in de zorg'. Na het gedeelte over Leefstijl geneeskunde is er ruimte voor persoonlijke reflectie tijdens het interactieve deel met alle sprekers.

  Dag 4:                  Dagthema 'Innovatie & Implementatie'. Frits Muskiet verzorgt een lezing over ‘Laaggradige ontsteking en het metabole syndroom’ . Rogier Hoenders bespreekt 'Van Lifestyle naar Mindstyle: hoe leefstijl duurzaam te veranderen?' Na de lunch komen de onderwerpen 'Integrale psychiatrie: praktijk en onderzoek' en 'Innovatie in de huisartsenzorg: oncologie & leefstijl' uitgebreid aan bod”. Raymond Landgraaf verzorgt de praktische workshop 'Van plan tot aanpak'. En ‘s avonds wordt er heerlijk gegeten bij Luca, onze favoriete geitenherder, die voor ons pizza’s bakt in zijn houtgestookte buitenoven. Daarna: Kampvuur, muziek en lol tijdens de bonte avond.

  Dag 5:                 Dagthema 'Integratie en evaluatie' Na het inpakken, uitchecken en ontbijt, sluiten we af met de workshop 'Integratie in de praktijk & evaluatie persoonlijke leerdoelen'. Na de wandeling terug naar Alagna staat het busje te wachten om jullie weer terug te brengen naar de bewoonde wereld en de praktijk van elke dag...  

  business

  Organisatie

  business Huisartsen Nascholing Otro Elements
  mail_outline elkanahwa@gmail.com
  place Dennenlaan 6 9483TC Zeegse
  keyboard_arrow_up