Deze cursus is verlopen

Zorg rond de pasgeborene

Een start zonder stress; onze verantwoordelijkheid!
pasgeborenenzorg voor babyneurologische ontwikkelingjeugdverpleegkundigenkinderverpleegkundigeverloskundigegespecialiseerd verpleegkundigekraamverzorgendephysician assistantneontalogie

Niet iedere ouder zweeft tijdens de zwangerschap en de periode tot de geboorte op de bekende roze wolk. Iedere professional binnen het vakgebied obstetrie en kindergeneeskunde wordt vrijwel dagelijks geconfronteerd met stress, zowel bij de (aanstaande) ouder als bij het kind.

129
5-6 Punten
Congres
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 129

Beroepen

Physician Assistant
21 Mar 2022
21 Mar 2022
6 Punten
NAPA
Praktijkondersteuner Ouderenzorg (POH-ouderen)
21 Mar 2022
21 Mar 2022
6 Punten
V&VN
Praktijkverpleegkundige huisartsenzorg (PVH)
21 Mar 2022
21 Mar 2022
6 Punten
V&VN
Verloskundigen
21 Feb 2022
21 Feb 2022
5 Punten
KNOV
Verpleegkundig specialist algemene gezondheidszorg
21 Mar 2022
21 Mar 2022
6 Punten
V&VN
Omschrijving

Kijk voor de meest actuele en volledige informatie, ook betreffende de accreditatie, van deze bijeenkomst op: https://www.scem.nl/agenda. De informatie op onze website is te allen tijde leidend.


'Een start zonder stress; onze verantwoordelijkheid'


Niet iedere ouder zweeft tijdens de zwangerschap en de periode tot de geboorte op de bekende roze wolk. Iedere zorgverlener binnen het vakgebied obstetrie en kindergeneeskunde wordt vrijwel dagelijks geconfronteerd met stress, zowel bij de (aanstaande) ouder als bij het kind.


Bij iedereen is wel bekend dat stress niet goed is.

  • Maar wat is de impact hier eigenlijk precies van op de ouder en het zich ontwikkelende kind?
  • En wat kan gedaan worden om de invloed van stress te verminderen en de veerkracht zo groot mogelijk te maken?


Deze vragen worden aan de hand van praktijkvoorbeelden besproken; vanaf het moment dat op een echo een aangeboren afwijking wordt gezien tot aan het moment dat het kind met voedingsproblemen naar huis gaat. De sprekers geven niet alleen verdiepende informatie, maar ook handvatten waar je in de praktijk mee aan de slag kunt.


En wat zou het aangenaam zijn als deze dag zonder stressmomenten verloopt. Dit kunnen wij echter niet garanderen. Wij kijken er naar uit elkaar 21 maart te ontmoeten!


Met collegiale groet, namens de symposiumcommissie

Kristin Obilor, manager IC Neonatologie, Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis, Rotterdam


SCEM

Wij willen professionals helpen de zorg te verbeteren. En daarom ontwikkelen en organiseren we (na)scholingsprogramma’s. Programma’s die je terugvoeren naar de gemeenschappelijk kern waarin we elkaar vinden; namelijk de patiënt. Geïnteresseerd in onze nascholingen, vul het formulier Houd mij op de hoogte in op www.scem.nl
scem@scem.nl
0345576642
6, Brenkmanweg, Culemborg, 4105DH