Deze cursus is verlopen

Basisdataset JGZ: betere registratie voor betere zorg

basisdatasetjgzregistratieregistreren

In deze module gaan we dieper in op de mogelijkheden, maar ook de beperkingen van de BDS en het DD-JGZ.

210
3 Punten
Online
Webinar
Webinar

Prijzen

Regulier € 210

Beroepen

Jeugdarts KNMG
3 Punten
AJN
Praktijkondersteuner Ouderenzorg (POH-ouderen)
3 Punten
V&VN
Praktijkverpleegkundige huisartsenzorg (PVH)
3 Punten
V&VN
Verpleegkundig specialist algemene gezondheidszorg
3 Punten
V&VN
Verpleegkundig specialist chronische zorg bij som. aandoeningen
3 Punten
V&VN
Omschrijving

Je kunt deze module volgen als bij- of nascholing. Tevens is hij incompany uit te voeren.

Informatisering raakt aan steeds meer aspecten van het werk in de jeugdgezondheidszorg. De basisdataset Jeugdgezondheidszorg (BDS JGZ) vormt de inhoudelijke basis voor het Digitaal Dossier Jeugdgezondheidszorg (DD-JGZ). Met de BDS JGZ wordt cliëntinformatie gestandaardiseerd en gestructureerd. Daardoor worden medisch dossiers overdraagbaar, wat de kwaliteit van de jeugdzorg ten goede komt.

In deze module gaan we dieper in op de mogelijkheden, maar ook de beperkingen van de BDS en het DD-JGZ. We bespreken de huidige ontwikkelingen van digitale platforms en cliëntportalen. Bovendien krijg je actuele informatie aangereikt over ‘Jeugd in Beeld’, de databank met geanonimiseerde gegevens over de groei en ontwikkeling van 0 tot 19- jarigen. Ten slotte krijg je de gelegenheid om vragen aan de docenten te stellen over de BDS JGZ in brede zin.

De leerstof wordt behandeld via een interactief college en discussies over de toekomstige inrichting van het DD-JGZ en de Jeugd in Beeld-databank.

NSPOH

De NSPOH (Netherlands School of Public & Occupational Health) levert als non-profit organisatie een waardevolle bijdrage aan de verbetering van de volksgezondheid, de arbeidsomstandigheden en arbeidsparticipatie in Nederland.
info@nspoh.nl
0308100500
11, Churchilllaan, Utrecht, 3527GV