Deze cursus is verlopen

Neurologisch onderzoek bij jonge kinderen - live webinar

kinderneurologieneurologieneurologische aandoeningneurologisch onderzoekkinderen

Op veler verzoek gedaan tijdens het vorige webinar staat nu het neurologische onderzoek bij het jonge kind (0-4 jaar) centraal. Voor zorgverleners is het vaak lang geleden dat hieraan aandacht is besteed, terwijl neurologische problemen in de dagelijkse praktijk veel voorbijkomen. Daarom dit webinar over het neurologisch onderzoek bij jonge kinderen: wat ziet u en wat kunt u ermee?

39
1 Punten
Online
Webinar
Webinar

Prijzen

Regulier € 39

Beroepen

Fysiotherapeut
15 Feb 2022
15 Feb 2022
1 Punten
KRF
Jeugdarts KNMG
15 Feb 2022
15 Feb 2022
1 Punten
AJN
Kinderarts
15 Feb 2022
15 Feb 2022
1 Punten
NVK
Physician Assistant
15 Feb 2022
15 Feb 2022
1 Punten
NVK
Praktijkondersteuner Ouderenzorg (POH-ouderen)
15 Feb 2022
15 Feb 2022
1 Punten
V&VN

Competenties

Medische handelen 40 %
Kennis en wetenschap 40 %
Professionaliteit en kwaliteit 20 %
Omschrijving

Het doen van neurologisch onderzoek bij jonge kinderen is nóg uitdagender dan bij de oudere kinderen. Goede observatie van spontane motoriek is de basis. Daarnaast kan bij zuigelingen door middel van speciale testen extra informatie verkregen worden. We gaan samen de systematiek van het neurologisch onderzoek bij het jonge kind stap vóór stap doorlopen en beoordeling oefenen. U kunt denken aan tonusproblemen, vaardigheidsstoornissen, pathologische reflexen, bijzondere patronen, afwijkingen in cognitie en gedrag.


Aan de hand van filmpjes krijgt u handvatten hoe te kijken en te interpreteren wat u ziet. Is het patroon normaal of is het afwijkend? In het geval van een afwijkend patroon, ligt het probleem dan in het centrale zenuwstelsel of het perifere zenuwstelsel?


Na het volgen van dit webinar bent u in staat basaal neurologisch onderzoek uit te voeren en kunt u een aantal klassieke beelden herkennen.

SCEM

Wij willen professionals helpen de zorg te verbeteren. En daarom ontwikkelen en organiseren we (na)scholingsprogramma’s. Programma’s die je terugvoeren naar de gemeenschappelijk kern waarin we elkaar vinden; namelijk de patiënt. Geïnteresseerd in onze nascholingen, vul het formulier Houd mij op de hoogte in op www.scem.nl
scem@scem.nl
0345576642
6, Brenkmanweg, Culemborg, 4105DH