Deze cursus is verlopen

Expertisedag voor Jeugdartsen 2022

Verdieping van kennis en kunde vanuit diverse specialistische vakgebieden.
jeugdartsexpertisedagarts maatschappij en gezondheid

Met veel plezier hebben we de evaluatie gelezen van de eerste editie Expertisedag voor Jeugdartsen. Met uw positieve beoordeling en ideeën is ook nu een programma samengesteld waarin de dagelijkse praktijk centraal staat: wat is uw rol, waar moet u op letten, wanneer en naar wie verwijst u? Deskundige specialisten vertellen op inspirerende wijze hun verhaal.

209
In aanvraag
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 209

Beroepen

Arts beleid en advies KNMG
Accreditation in aanvraag
5 Punten
ABSG
Arts indicatie en advies KNMG
Accreditation in aanvraag
5 Punten
ABSG
Arts infectiebestrijding KNMG
Accreditation in aanvraag
5 Punten
ABSG
Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde KNMG
Accreditation in aanvraag
5 Punten
ABSG
Arts maatschappij en gezondheid
Accreditation in aanvraag
5 Punten
ABSG

Programma

Omschrijving

Vanwege het grote succes vorig jaar hebben we het spreekuur wat prominenter opgenomen. Longgeluiden, hoesten, heesheid, trommelvliezen, en problemen die als triviaal en alledaags worden gezien maar het eigenlijk niet zijn; u kunt al uw vragen kwijt aan zowel KNO-arts Christine van Gogh als kinderlongarts Joël Israëls. Verder wordt u door kinderarts-allergoloog Eva Koffeman aan de hand genomen om de potentieel ernstige allergie FPIES te herkennen en adequaat te verwijzen. Ook krijgt u medische achtergrondinformatie van de (kinder) plastisch chirurg over schisis en psychische gevolgen. En wist u dat u elke maand meerdere kinderen met dystonie ziet? Kinderneuroloog Charlotte Haaxma vertelt u alles over dystonie en andere neurologische verschijnselen zodat u weet waar u op moet letten bij het afnemen van een neurologisch onderzoek. Tot slot krijgt u tips en gaat u oefenen met hoe u cultuursensitief kunt werken, en hoort u van ervaringsdeskundige Marianne Kimmel wat wel en wat niet helpt als u hulp wilt bieden bij seksueel misbruik. Met het centrale thema ‘Wat kunt u als jeugdarts doen?’ sluit deze dag aan bij de wens tot deskundigheidsbevordering en professionele ontwikkeling. Laat u inspireren en ontmoet uw collega’s!

SCEM

Wij willen professionals helpen de zorg te verbeteren. En daarom ontwikkelen en organiseren we (na)scholingsprogramma’s. Programma’s die je terugvoeren naar de gemeenschappelijk kern waarin we elkaar vinden; namelijk de patiënt. Geïnteresseerd in onze nascholingen, vul het formulier Houd mij op de hoogte in op www.scem.nl
scem@scem.nl
0345576642
6, Brenkmanweg, Culemborg, 4105DH