Deze cursus is verlopen

Ziek van je omgeving?

psychischweerbaarheidkind

In dit symposium staat het psychisch kwetsbare kind in zijn weerbaarheid centraal. Welke omgevingsinvloeden zijn er eigenlijk precies en met welke impact op het kind in ontwikkeling? Hoe kunnen we als maatschappij bijdragen aan het welzijn van de volwassenen van morgen? Een symposium met maatschappelijke relevantie, klinisch bruikbare lezingen en ruimte voor dialoog en reflectie.

209
4.5-5.5 Punten
Online
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 209

Beroepen

Arts beleid en advies KNMG
Accreditation in aanvraag
5 Punten
ABSG
Arts indicatie en advies KNMG
Accreditation in aanvraag
5 Punten
ABSG
Arts infectiebestrijding KNMG
Accreditation in aanvraag
5 Punten
ABSG
Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde KNMG
Accreditation in aanvraag
5 Punten
ABSG
Arts maatschappij en gezondheid
Accreditation in aanvraag
5 Punten
ABSG

Programma

Omschrijving

Over de invloed van contextuele factoren op de psychische weerbaarheid van een kind

Verhoogde psychische kwetsbaarheid ontstaat door een ongunstig samenspel van genen en omgevingsinvloeden. Kinderen met een verhoogde psychische kwetsbaarheid ontwikkelen zich minder vanzelfsprekend dan leeftijdsgenootjes. Ze raken gemakkelijker uit de pas, zijn minder weerbaar bij tegenslagen en ingrijpende gebeurtenissen, én vragen meer van hun omgeving. Maar als de omgeving een rol speelt in deze kwetsbaarheid, is deze omgeving dan wel zo vruchtbaar, hoopvol en ondersteunend? Omgevingsinvloeden zoals het oplopen van trauma, kwaliteit van het ouderschap, de gehechtheidsrelatie tussen ouder en kind, het bredere opvoed- en leefklimaat zijn naast de lichamelijke conditie van een kind namelijk bepalende factoren voor de mogelijkheid van een kind zich te ontwikkelen naar z’n eigen ontwikkelingspotentieel. Het wegen van deze factoren en de veranderbaarheid hiervan in relatie tot het kind in ontwikkeling, zijn heel belangrijk om tot goede interventies te komen. Kunnen we met elkaar binnen de mogelijkheden die we hebben in deze maatschappij, rekening houdend met de soms beperkende omgeving, deze kinderen (op)voeden?

SCEM

Wij willen professionals helpen de zorg te verbeteren. En daarom ontwikkelen en organiseren we (na)scholingsprogramma’s. Programma’s die je terugvoeren naar de gemeenschappelijk kern waarin we elkaar vinden; namelijk de patiënt. Geïnteresseerd in onze nascholingen, vul het formulier Houd mij op de hoogte in op www.scem.nl
scem@scem.nl
0345576642
6, Brenkmanweg, Culemborg, 4105DH