Deze cursus is verlopen

Introductiecursussen Docentvaardigheid

Jaarlijks wordt er door onze afdeling een docentvaardigheidscursus gegeven voor huisartsdocenten die gericht is op docentprofessionalisering. Deze vindt 10x plaats in de Noordelijke provincies zodat u meerdere mogelijkheden heeft hier aan deel te nemen. De cursus is geaccrediteerd. Gezien de huidige omstandigheden met COVID-19 worden de docentvaardigheidscursussen en introductiecursussen eerst online aangeboden. Als u zich heeft...

Gratis
3 Punten
(Meerdaagse) Nascholing
Physical course - series

Prijzen

Gratis

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
19 May 2020
27 Oct 2020
3 Punten
ABC1
Huisarts
19 May 2020
27 Oct 2020
3 Punten
ABC1
Physician Assistant
19 May 2020
27 Oct 2020
3 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
19 May 2020
27 Oct 2020
3 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 70 %
Samenwerken 70 %
Kennis en wetenschap 70 %
Communicatie 70 %
Maatschappelijk handelen en preventie 70 %
Professionaliteit en kwaliteit 70 %
Organisatie en financiering 70 %
Omschrijving

Omschrijving

Komend jaar zullen we in de docentvaardigheidstraining ingaan op het toetsen en beoordelen van de co-assistent. Wat is ‘een lastige co’? Hoe beoordeel je moeilijk meetbare zaken, zoals integriteit? Hoe kan je dan het beste feedback geven?

Gedurende één avond wordt uw kennis over dit onderwerp opgefrist. We beginnen traditiegetrouw met een intervisiemoment. Vervolgens zullen we kort de theoretische achtergrond toelichten. De rest van de avond zullen we vooral besteden aan het in kleine groepen oefenen van feedback geven.

 Het geeft onder andere handvatten voor het opleiden van coassistenten en legt het verschil uit tussen toetsen en beoordelen.

Inleiding

Jaarlijks wordt er door onze afdeling een docentvaardigheidscursus gegeven voor huisartsdocenten die gericht is op docentprofessionalisering. Deze vindt 10x plaats in de Noordelijke provincies zodat u meerdere mogelijkheden heeft hier aan deel te nemen. De cursus is geaccrediteerd.

Gezien de huidige omstandigheden met COVID-19 worden de docentvaardigheidscursussen en introductiecursussen eerst online aangeboden. Als u zich heeft opgegeven ontvangt u t.z.t. nadere instructie over inloggen e.d.

De thema's voor 2020 zijn:

- Introductiecursus voor coassistent opleiders

- Toetsen en beoordelen

Programma


UMC Groningen afd. Huisartsgeneeskunde

j.stoppels@umcg.nl
1, A. Deusinglaan, GRONINGEN, 9713AV