Deze cursus is verlopen

De nieuwe NHG-standaard CVRM 2019

Maar liefst 450 patiënten per normpraktijk hebben een verhoogd cardiovasculair risico. Een groot deel hiervan krijgt ketenzorg. De standaard 2019 wordt op veel essentiële punten aangepast, waardoor een goede voorbereiding noodzakelijk is. De grootste verandering zit hem in de risicoschatting; de indeling primaire en secundaire preventie is verlaten. We spreken van zeer hoog-, hoog- of laag tot matig verhoogd risico. De weging van diabetes,...

35
2 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 35

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
2 Punten
ABC1
Huisarts
2 Punten
ABC1
Physician Assistant
2 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
2 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 40 %
Kennis en wetenschap 40 %
Professionaliteit en kwaliteit 20 %
Omschrijving

Omschrijving

Maar liefst 450 patiënten per normpraktijk hebben een verhoogd cardiovasculair risico. Een groot deel hiervan krijgt ketenzorg. De standaard 2019 wordt op veel essentiële punten aangepast, waardoor een goede voorbereiding noodzakelijk is. De grootste verandering zit hem in de risicoschatting; de indeling primaire en secundaire preventie is verlaten. We spreken van zeer hoog-, hoog- of laag tot matig verhoogd risico. De weging van diabetes, nierschade en bijvoorbeeld overgewicht is aanzienlijk anders dan in de vorige standaard. Hiermee is de nieuwe standaard veel meer op het risico van de individuele patiënt gericht en wordt het minder een kookboek en dus wat lastiger te hanteren. Naast veel andere aanpassingen is er ook veel aandacht voor ouderen en tools om risico met je patiënten te bespreken. Deze nascholing leidt je door de hele standaard en geeft snel duidelijkheid over de nieuwe richtlijnen die erin staan.

Programma

17.30 uur | Ontvangst met maaltijd

18.00 uur | Start scholing

20.00 uur | Afsluiting

Dokter Drenthe

Dokter Drenthe is de regio-organisatie voor Drentse huisartsen, voorheen bekend als Huisartsenzorg Drenthe (HZD). We zijn de overkoepelende en ondersteunende organisatie voor de Centrale Huisartsendienst Drenthe (CHD: 4 spoedposten), de ketenzorg en de dagpraktijken. Met 150 collega's werken we samen om de huisartsenzorg in Drenthe 24/7 te organiseren.
scholing@dokterdrenthe.nl
0880504000
44, Stationsstraat, Assen, 9401KX