Deze cursus is verlopen

Grip op loslaten

Een nieuwe kijk op psychische klachten en burn-out preventie. Past Reality Integration is een nieuwe tak binnen de psychotherapie waarbij de cliënt leert om zelfstandig zijn eigen hardnekkige patronen en vaak dysfunctionele coping gedrag te herkennen. En de onderliggende problemen stap voor stap helder te krijgen en op te ruimen. Dit geeft nieuwe mogelijkheden ten aanzien van burn-out preventie voor de professional zelf, alsmede nieuwe...

75
3 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 75

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
03 May 2019
31 Dec 2020
3 Punten
ABC1
Huisarts
03 May 2019
31 Dec 2020
3 Punten
ABC1
Physician Assistant
03 May 2019
31 Dec 2020
3 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
03 May 2019
31 Dec 2020
3 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 30 %
Kennis en wetenschap 30 %
Communicatie 10 %
Professionaliteit en kwaliteit 30 %
Omschrijving

Omschrijving

In de afgelopen jaren is er toenemend ervaring vanuit de huisartsenpraktijk opgedaan, waar de technieken van PRI in een beknopte variant goed toepasbaar blijken.

Inleiding

Een nieuwe kijk op psychische klachten en burn-out preventie.

Past Reality Integration is een nieuwe tak binnen de psychotherapie waarbij de cliënt leert om zelfstandig zijn eigen hardnekkige patronen en vaak dysfunctionele coping gedrag te herkennen. En de onderliggende problemen stap voor stap helder te krijgen en op te ruimen.

Dit geeft nieuwe mogelijkheden ten aanzien van burn-out preventie voor de professional zelf, alsmede nieuwe (zeer effectieve!) ingangen voor recidiverende en/of ernstiger psychische klachten bij patiënten. De interne locus of control van mensen wordt vergroot, mensen leren om autonoom de kern van de problemen aan te pakken.

Leerdoelen

In deze nascholing leert de huisarts de beginselen van het toepassen van de PRI-technieken. De deelnemer krijgt inzicht in welke patiëntgroepen het meeste baat kunnen hebben bij PRI om gericht te kunnen doorverwijzen. De huisarts leert de theorie kort en bondig uit te leggen en in opzet toe te passen bij patiënten zodat men er direct al mee aan de slag kan.

In het kader van burn-out preventie voor de huisarts zelf wordt surmenage toegelicht en de wijze waarop de technieken van PRI hier op inhaken.

PRI (Past Reality Integration)

mdevreugd@yahoo.com
34, Ijsselmeer, Zwijndrecht, 3332EX