Deze cursus is verlopen

casuïstiekbespreking palliatieve zorg

De procedure rondom Euthanasie zal voor velen, werkzaam binnen de palliatieve zorg, bekend zijn. Toch blijft het een onderwerp waar altijd veel vragen over zullen bestaan. Tijdens deze casuïstiekbespreking komen onder andere de volgende vragen aan bod: Hoe bepaalt een arts of er sprake is van 'ondraaglijk en uitzichtloos lijden'? Wat is de rol van een scen-arts? Wat is de rol van de verpleegkundige betreft voorlichting, begeleiding en...

Gratis
2 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Gratis
Opmerking :Het netwerk palliatieve zorg biedt u deze bijeenkomst aan, maar maakt natuurlijk wel kosten. Daarom wordt een financiële bijdrage van de deelnemers zeer op prijs gesteld.

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
11 Mar 2019
10 Mar 2020
2 Punten
ABC1
Huisarts
11 Mar 2019
10 Mar 2020
2 Punten
ABC1
Physician Assistant
11 Mar 2019
10 Mar 2020
2 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
11 Mar 2019
10 Mar 2020
2 Punten
ABC1

Competenties

Samenwerken 40 %
Communicatie 20 %
Professionaliteit en kwaliteit 40 %
Omschrijving

Omschrijving

Door middel van een gestructureerde multidisciplinaire bespreking van door de gespreksleider en deelnemers ingebrachte casusistiek een uitbreiding te verkrijgen van het repertoir van handelingsmogelijkheden in de palliatieve fase en tevens een intensivering in de samenwerking te bewerkstelligen.

Het netwerk palliatieve zorg WestFriesland organiseert 4 keer per jaar een regionale casuïstiekbespreking. Alleen inschrijven als u tot de regio behoort!

Inleiding

De procedure rondom Euthanasie zal voor velen, werkzaam binnen de palliatieve zorg, bekend zijn. Toch blijft het een onderwerp waar altijd veel vragen over zullen bestaan. Tijdens deze casuïstiekbespreking komen onder andere de volgende vragen aan bod: Hoe bepaalt een arts of er sprake is van 'ondraaglijk en uitzichtloos lijden'? Wat is de rol van een scen-arts? Wat is de rol van de verpleegkundige betreft voorlichting, begeleiding en ondersteuning? Wat gebeurt er als een dokter niet bereid is om de euthanasie uit te voeren? Hoe verloopt euthanasie bij dementie, bij complexe vraagstukken en bij psychische problematiek? Aan de hand van achtergrondinformatie en casuïstiek komen bovenstaande vragen aan de orde en kunnen ervaringen worden gedeeld.


Met medewerking van:

Paul van der Veer, huisarts/SCEN-arts, met expertise in levenseinde vraagstukken.

Programma

De data voor de open casuïstiekbesprekingen voor 2019 zijn:

11 maart - 27 mei - 9 september - 18 november

Expertisecentrum Palliatieve Zorg VUmc

wjj.jansen@vumc.nl
1117, Boelelaan, Amsterdam, 1081HV