Deze cursus is verlopen

"Euthanasie in de praktijk" (Basiscursus)

Het aantal euthanasieverzoeken in Nederland neemt toe. Toch heeft niet iedere arts hier regelmatig mee te maken. Hoe ga je om met zo’n indringend verzoek? Wat komt er allemaal bij kijken? En wanneer mag een euthanasieverzoek wel en wanneer niet ingewilligd worden? Vanuit de Levenseindekliniek biedt het Expertisecentrum Euthanasie de nascholing Euthanasie in de praktijk aan, zodat een arts goed voorbereid met een vraag om euthanasie kan...

100
4 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 100
Opmerking :Dit is inclusief maaltijd in de pauze.

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
06 Feb 2019
31 Dec 2020
4 Punten
ABC1
Huisarts
06 Feb 2019
31 Dec 2020
4 Punten
ABC1
Physician Assistant
06 Feb 2019
31 Dec 2020
4 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
06 Feb 2019
31 Dec 2020
4 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 40 %
Kennis en wetenschap 30 %
Maatschappelijk handelen en preventie 20 %
Professionaliteit en kwaliteit 10 %
Omschrijving

Omschrijving

De nascholing Euthanasie in de praktijk richt zich op artsen die nog geen of onvoldoende ervaring hebben met euthanasie. Wij bieden u in één dagdeel inzicht en praktijkkennis, zodat u zelf euthanasievragen kunt aannemen, beoordelen en, als dat van toepassing is, uitvoeren.

Artsen kunnen in bijzondere omstandigheden euthanasie verrichten en hulp bij zelfdoding verlenen. De euthanasiewet (Wet toetsing levensbeëindiging op verzoek en hulp bij zelfdoding), benoemt de voorwaarden waaronder dit mogelijk is. Tijdens de nascholing Euthanasie in de praktijk bespreken we uitvoerig elk beslismoment in het euthanasietraject. We maken gebruik van verschillende leermiddelen, waaronder casusbesprekingen, discussies en videomateriaal. Verder komen praktische zaken en formulieren aan bod waarmee een arts te maken krijgt bij een euthanasieverzoek. Ook is er ruimte om eigen casuïstiek in te brengen.


Deelname aan de module Euthanasie in de praktijk is uitsluitend voor artsen. In voorkomende gevallen kunnen toehoorders worden toegelaten, na instemming van de cursisten. Aantal deelnemers per nascholing: 8-12.

Inleiding

Het aantal euthanasieverzoeken in Nederland neemt toe. Toch heeft niet iedere arts hier regelmatig mee te maken. Hoe ga je om met zo’n indringend verzoek? Wat komt er allemaal bij kijken? En wanneer mag een euthanasieverzoek wel en wanneer niet ingewilligd worden?


Vanuit de Levenseindekliniek biedt het Expertisecentrum Euthanasie de nascholing Euthanasie in de praktijk aan, zodat een arts goed voorbereid met een vraag om euthanasie kan omgaan.

Leerdoelen

Na deze scholing is uw kennis over de wettelijke kaders bij euthanasie helemaal actueel. U heeft voldoende inzicht en praktijkkennis om een euthanasiewens van uw patiënt te onderzoeken en eventueel uit te voeren.

Expertisecentrum Euthanasie

nascholing@expertisecentrumeuthanasie.nl
0703524141
13480, Postbus, Den Haag, 2501EL