Deze cursus is verlopen

Regionale nascholing: nieuwe richtlijn CVRM

Huisartsen hebben een belangrijke rol bij het opsporen en behandelen van personen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en bij het bepalen of deze in aanmerking komen voor interventies. In deze regionale nascholing wordt daarvoor op een interactieve wijze een samenvatting gegeven van de belangrijkste zaken uit de nieuwe richtlijn cardiovasculair risicomanagement. Er zal onder andere uitgebreid stil worden gestaan bij de diverse...

35
3 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 35
Opmerking :Dit bedrag is inclusief koffie/thee en een broodjesbuffet.

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
01 Mar 2019
30 Apr 2019
3 Punten
ABC1
Huisarts
01 Mar 2019
30 Apr 2019
3 Punten
ABC1
Physician Assistant
01 Mar 2019
30 Apr 2019
3 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
01 Mar 2019
30 Apr 2019
3 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 50 %
Kennis en wetenschap 50 %
Omschrijving

Omschrijving

DOELGROEP

Huisartsen en huisartsen in opleiding

DATA, LOCATIES & SPREKERS

De cursus wordt gegeven door een cardioloog of internist en een huisarts uit uw eigen regio. De avond duurt van 18.30 - 21.30 uur en vindt plaats op verschillende data en locaties. De aangegeven locaties kunnen afwijken van de werkelijke locaties van de nascholing. Ongeveer 10 dagen voorafgaand aan de bijeenkomst ontvangt u verdere informatie per e-mail.

Inleiding

Huisartsen hebben een belangrijke rol bij het opsporen en behandelen van personen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en bij het bepalen of deze in aanmerking komen voor interventies. In deze regionale nascholing wordt daarvoor op een interactieve wijze een samenvatting gegeven van de belangrijkste zaken uit de nieuwe richtlijn cardiovasculair risicomanagement.

Er zal onder andere uitgebreid stil worden gestaan bij de diverse risicofactoren voor hart- en vaatziekten en het toepassen van de vernieuwde SCORE-risicotabel.

Nieuwe aanbevelingen vanuit de richtlijn

Tevens komen de nieuwe aanbevelingen betreffende zowel leefstijladviezen en lipidenverlagende therapie, waaronder de lagere LDL-C streefwaarde bij patiënten met een hoog risico op hart- en vaatziekten, als antithrombotische therapie en interventies bij een verhoogde bloeddruk aan de orde.

Programma

18.00 uur: Ontvangst en registratie

18.30 uur: Welkom, opening en inleiding

18.45 uur: Nieuwe richtlijn CVRM in de huisartsenpraktijk

20.15 uur: Pauze

20.30 uur: Nieuwe richtlijn CVRM in de huisartsenpraktijk: vervolg

21.30 uur: Einde

Springer Media (BSL & Springer Healthcare)

congressen@bsl.nl
2, Het Spoor, Houten, 3994AK