Deze cursus is verlopen

.

De nascholing Care from the heart is voor artsen die BIG geregistreerd zijn, waaronder huisartsen en medisch specialisten. De zorgprofessional staat door allerlei factoren zwaar onder druk. Binnen de steeds meer geprotocolleerde zorgverlening en de toegenomen ''productie'' druk, wordt de uitdaging steeds groter om met voldoende toewijding en compassie de professie te kunnen blijven uitvoeren. 

1495
18 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 1495
Opmerking :Let op: kosten onder voorbehoud, dit waren de kosten van 2018

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
09 Dec 2018
31 Dec 2021
18 Punten
ABC1
Huisarts
09 Dec 2018
31 Dec 2021
18 Punten
ABC1
Physician Assistant
09 Dec 2018
31 Dec 2021
18 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
09 Dec 2018
31 Dec 2021
18 Punten
ABC1

Competenties

Samenwerken 20 %
Kennis en wetenschap 20 %
Communicatie 60 %
Omschrijving

Omschrijving

Door letterlijk uit het systeem te stappen op een andere plek in de wereld, geeft de arts zichzelf weer ruimte voor quality time, waardoor het mogelijk wordt te reflecteren op zijn of haar professional performance. De nascholing ''Care from the heart'' richt zich op een diepere laag die verscholen ligt binnen professional performance. Deze diepere laag geeft een belangrijke betekenis aan de wijze waarop de arts zorg verleent aan de patiënt. Wij noemen dit personal performance. Het gaat hierbij vooral om aandacht en bewustzijn. Met deze elementen is “alles” voorhanden. De arts wordt in staat gesteld meer in verbinding te komen met zichzelf, zijn of haar patiënt en zijn of haar collega’s. Dit draagt bij aan meer werkvreugde en vitaliteit van de medisch professional en een effectieve arts-patiëntrelatie.

Bovenstaande wordt bereikt door middel van unieke afstemming van verschillende onderdelen; De Balint intervisie methode, wordt afgewisseld met diverse unieke effectieve communicatie & hospitality sessies. Tevens vormen Mind & Body sessies in combinatie met de magische natuurrijke omgeving een belangrijk onderdeel van het programma.Voor een duurzaam eindresultaat van deze nascholing is er tijdens deze vijfdaagse reis voldoende tijd voor bezinning en ruimte om de stof te verwerken en in je op te nemen. 

Overige programma onderdelen zijn:

•  Dagelijks gezamenlijk ontbijt, lunch en diner

•  Integratie van leiderschapsmodules

•  Personal coaching

•  Stilte wandelingen in natuurreservaat Costa Vicentina

•  Mind & body sessies

•  Yoga op het strand

•  Voldoende ruimte voor eigen invulling & ontspanning (waaronder sauna, zwemmen etc.)

•  Massages (niet inbegrepen in de prijs)

•  Paardencoaching (niet inbegrepen in de prijs)


Locatie

De nascholing vindt plaats binnen een uniek natuurgebied in Zuid West Portugal in het hart van Costa Vicentina. Dit beschermde natuurgebied is een van de dertien officiële natuurparken van Portugal en omvat 75.000 hectare landoppervlakte en heeft de grootste kustlijn van geheel Europa. 

We verblijven op Monte Velho Retreat Center gelegen op de top van de "Monte". Hier word je je bewust van de enorme natuurlijke ruimte, de kracht van de elementen in de regio en de overweldigende schoonheid van één van de meest laatst bewaarde geheimen ter wereld. Een plek om de schoonheid van de natuur te beleven en een empowerende ervaring te hebben. 

Tussen de activiteiten door kan men ontspannen in verschillende ruimtes, allemaal met een prachtig uitzicht op de omgeving. De twee- drie of vierpersoonskamers beschikken over voldoende ruimte en zijn gezellig ingericht. Ze staan in direct contact met het natuurgebied. Je kunt tevens tegen vergoeding gebruik maken van de spa faciliteiten en tegen betaling een massage boeken. Vanaf Monte Velho loop je in ongeveer een uur naar het strand en wordt je geraakt door het prachtige natuurgebied Costa da Vicentina.

Inleiding

De nascholing Care from the heart is voor artsen die BIG geregistreerd zijn, waaronder huisartsen en medisch specialisten.

De zorgprofessional staat door allerlei factoren zwaar onder druk. Binnen de steeds meer geprotocolleerde zorgverlening en de toegenomen ''productie'' druk, wordt de uitdaging steeds groter om met voldoende toewijding en compassie de professie te kunnen blijven uitvoeren. 

Programma

Data:

2019 4 - 8 april

2019 22 - 26 september

Yokoso

melaniedenissen@hotmail.com
31636103388
22, Stuurmankade, Amsterdam, 1019WC