Deze cursus is verlopen

Praktische toepassing van DOAC’s bij kwetsbare ouderen

Geachte collega, De nieuwe orale anticoagulantia (DOAC’s) staan enorm in de belangstelling. De meeste zorgverleners verwachten dat de DOAC’s de antistollingsoplossing van de toekomst zijn. Niet iedere huisarts is volledig vertrouwd met deze medicatie en zeker niet bij de groep kwetsbare ouderen. Daarnaast is het van belang om transparante afspraken te maken met alle betrokken zorgverleners in de praktijk...

Gratis
3 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Gratis

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
19 Sep 2018
18 Sep 2019
3 Punten
ABC1
Huisarts
19 Sep 2018
18 Sep 2019
3 Punten
ABC1
Physician Assistant
19 Sep 2018
18 Sep 2019
3 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
19 Sep 2018
18 Sep 2019
3 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 100 %
Omschrijving

Omschrijving

Geachte collega,

De nieuwe orale anticoagulantia (DOAC’s) staan enorm in de belangstelling. De meeste zorgverleners verwachten dat de DOAC’s de antistollingsoplossing van de toekomst zijn. Niet iedere huisarts is volledig vertrouwd met deze medicatie en zeker niet bij de groep kwetsbare ouderen. Daarnaast is het van belang om transparante afspraken te maken met alle betrokken zorgverleners in de praktijk over het gebruik van deze middelen.

Om huisartsen beter bekend te maken met de praktische toepassing van DOAC’s, zeker ook bij oudere kwetsbare patiënten, zullen er in het najaar van 2018 meerdere regionale avondnascholingen worden aangeboden voor huisartsen op 20 verschillende locaties.

De onderwerpen van deze avondnascholing worden op een interactieve manier besproken met als doel u praktische handvatten te geven en goede regionale transparante afspraken te maken. Als voorbereidingscommissie zijn wij nauw betrokken bij de opzet van deze nascholing en bevelen deze dan ook van harte bij u aan.

De nascholingen worden verzorgd door een cardioloog uit uw regio. Een huisartsenvoorzitter gespecialiseerd in de behandeling van ouderen zal de cardioloog ondersteunen en de casuïstiek bespreken alsook het maken van regionale afspraken begeleiden. Deelname aan de nascholing is kosteloos.

Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan één van de bijeenkomsten.

Met vriendelijke groet namens de voorbereidingscommissie,

Drs. Andrew Oostindjer, kaderhuisarts hart- en vaatziekten
Dr. René Jansen, klinisch geriater
Dr. Martin Hemels, cardioloog
Prof. Dr. Freek Verheugt, cardioloog

Programma

18.00 uur

Ontvangst met soep en broodjes

18.30 uur

Deel 1: Theorie rond atriumfibrilleren

19.45 uur

Pauze

20.00 uur

Deel 2: Casuïstiek atriumfibrilleren patiënt

21.15 uur

Deel 3: Regionaal overleg

21.45 uur

Einde

Health Investment B.V.

info@healthinvestment.nl
6, Oudegracht, Utrecht, 3511AM