Deze cursus is verlopen

Mondzorg en een licht verstandelijke beperking

Speciaal voor mondzorgprofessionals
mondzorgmondverstandelijke beperkingVBverstandelijk gehandicaptenlicht verstandelijke beperkingLVB

Herken uw LVB patiënt en leer hoe u als mondzorgprofessional de mondzorg rondom deze kwetsbare doelgroep kunt verbeteren!

395
0-5 Punten
Congres
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 395
Inclusief : heerlijke lunch, digitaal naslagwerk, hand-outs en koffie/thee
Exclusief : btw
Opmerking :Bij online deelname via een livestream betaalt u € 275,- (excl. btw en onderstaande kortingen*) inclusief digitale hand-outs en naslagwerk.

Beroepen

Geregistreerd-mondhygiënist (tijdelijke BIG-registratie)
Accreditation in aanvraag
KRM
Tandarts
13 Oct 2021
12 Oct 2022
5 Punten
KRT
Tandarts - Orthodontist
Accreditation in aanvraag
NVvO
Omschrijving

Uit het onderzoek 'Een gezonde mond… Lekker belangrijk?!' blijkt dat de mondgezondheid van jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) slechter is dan die van leeftijdsgenoten zonder LVB. De mondzorgproblematiek bij patiënten met een LVB is vaak complex, mede door over- en onderschatting van de patiënt. Daarnaast is er mogelijk sprake van zorgmijding, een ongezonde leefstijl en handelingsverlegenheid bij mondzorgprofessionals.


Als mondzorgprofessional is het belangrijk om kennis en inzicht te krijgen in deze kwetsbare doelgroep. Herkent u een LVB bij uw patiënt? Hoe sluit u aan bij uw patiënt met een LVB? Wat is de mondgezondheid van mensen met een LVB? En wat is uw rol bij angst, de dagelijkse mondverzorging en een gezonde leefstijl?


Herken uw LVB patiënt en leer hoe u als mondzorgprofessional de mondzorg rondom deze kwetsbare doelgroep kunt verbeteren!


Voor dit congres is het mogelijk om fysiek óf online deel te nemen. Meer informatie over de prijzen vindt u bij het tabblad “Kosten en korting”. U kunt uw keuze aangeven bij uw inschrijving. 


Medilex BV

info@medilex.nl
6933887
2, De Dreef, Zeist, 3706BR