Deze cursus is verlopen

Online basistraining 'Starten met stoppen' voor professionals

De cursus 'Starten met stoppen' is erkend binnen het Kwaliteitsregister Stop met Roken. Dit kwaliteitsregister is ontwikkeld door het Partnership Stop met Roken, een samenwerkingsverband uit het gezondheidszorgveld. Het is gebaseerd op de Zorgmodule Stoppen met Roken waarin de norm voor goede zorg bij stoppen met roken is beschreven. Professionals die bekwaam zijn in het geven van intensieve begeleiding bij het stoppen met roken kunnen zich...

385
7 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 385
Kortingen
€ 60
Alleen voor leden

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
04 Jan 2021
31 Dec 2021
7 Punten
ABC1
Huisarts
04 Jan 2021
31 Dec 2021
7 Punten
ABC1
Physician Assistant
04 Jan 2021
31 Dec 2021
7 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
04 Jan 2021
31 Dec 2021
7 Punten
ABC1

Competenties

Communicatie 40 %
Maatschappelijk handelen en preventie 60 %
Omschrijving

Omschrijving

Een combinatie van gedragsmatige en farmacologische ondersteuning levert een grotere succeskans om te stoppen met roken. Deze door de zorgverzekeraar vergoede ondersteuning wordt verleend door de huisarts en de praktijkondersteuner, binnen een daarop toegesneden efficiënte praktijkorganisatie. Zij maken daartoe gebruik van technieken uit de 'Motiverende Gespreksvoering'.

Inleiding

De cursus 'Starten met stoppen' is erkend binnen het Kwaliteitsregister Stop met Roken. Dit kwaliteitsregister is ontwikkeld door het Partnership Stop met Roken, een samenwerkingsverband uit het gezondheidszorgveld. Het is gebaseerd op de Zorgmodule Stoppen met Roken waarin de norm voor goede zorg bij stoppen met roken is beschreven. Professionals die bekwaam zijn in het geven van intensieve begeleiding bij het stoppen met roken kunnen zich registreren in het kwaliteitsregister

Programma

ONLINE

Er zal worden getraind via ZOOM. DOKh zal de inlogcodes versturen voorafgaande aan de training.


Bij online scholingen vragen wij u de camera aan te zetten. Alleen dan kunnen wij de scholing voor u accrediteren.


Leerdoelen

Echt stoppen kan met de juiste hulp


Deze cursus, ontwikkeld door het NHG en de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten (NVDA) samen met STIVORO, wordt aangeboden door DOKh en is gericht op huisartsen en praktijk-ondersteuners, apart of gezamenlijk. Het liefst in koppels, zodat het geleerde in de eigen praktijk kan worden toegepast.


Aan de orde komen:

  • de achtergronden van tabaksverslaving;
  • aspecten van motivatie en motiveren;
  • begeleiding bij gedragsverandering;
  • technieken van motiverende gespreksvoering;
  • praktijkorganisatie: keuzes en consequenties.

Het onderwerp vraagt om actieve deelname. Er wordt zowel plenair gewerkt als in kleine groepen. Aan de hand van filmfragmenten wordt geoefend met technieken van motiverende gespreksvoering. Ook wordt ingegaan op de benodigde randvoorwaarden en werkafspraken in de praktijk.

Stichting DOKh

secretariaat@dokh.nl
0725279100
6, Robijnstraat, Alkmaar, 1812RB