Deze cursus is verlopen

Webinar: Anderhalvelijnszorg - why should I care

anderhalvelijnszorgPhysician assistantsverpleegkundig specialistverpleegkundig specialistengespecialiseerd verpleegkundigepa

Zorgen dat mensen de juiste zorg en ondersteuning op de juiste plek krijgen, vraagt om durf, inzet en de wil om nieuwe werkwijzen uit te denken en door te voeren. Hierbij wordt gestreefd naar zorg dichtbij als het kan en verder weg als het moet. In de afgelopen jaren heeft de HAN University of Applied Science in opdracht van het Platform Zorgmasters onderzoek gedaan naar de ‘Ruimte voor physician assistants en verpleegkundig specialisten...

Gratis
1 Punten
Online
E-learning
E-learning

Prijzen

Gratis

Beroepen

Anesthesioloog
30 Nov 2020
30 Nov 2021
1 Punten
ABAN
Arts
30 Nov 2020
30 Nov 2021
1 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
30 Nov 2020
30 Nov 2021
1 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
30 Nov 2020
30 Nov 2021
1 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
30 Nov 2020
30 Nov 2021
1 Punten
ABAN

Competenties

Medische handelen 50 %
Communicatie 10 %
Maatschappelijk handelen en preventie 40 %
Omschrijving

Doelgroep

Het webinar “Anderhalvelijnszorg: why should I care‘’ is een webinar georganiseerd door de beroepsverenigingen NAPA (Physician Assistants), V&VN VS (Verpleegkundig Specialisten), HAN University of Applied Science en Platform Zorgmasters. Het is bedoeld voor PA, VS, geneeskundig specialisten, profielartsen en andere belangstellenden (bijvoorbeeld managers, beleidsmakers). Er zijn geen kosten aan verbonden.




Inleiding

Zorgen dat mensen de juiste zorg en ondersteuning op de juiste plek krijgen, vraagt om durf, inzet en de wil om nieuwe werkwijzen uit te denken en door te voeren. Hierbij wordt gestreefd naar zorg dichtbij als het kan en verder weg als het moet. In de afgelopen jaren heeft de HAN University of Applied Science in opdracht van het Platform Zorgmasters onderzoek gedaan naar de ‘Ruimte voor physician assistants en verpleegkundig specialisten in anderhalvelijnszorg’. Samen met medisch specialisten, huisartsen, beleidsmakers, physician assistants (PA), verpleegkundig specialisten (VS), andere zorgprofessionals en patiënten zijn zij op zoek gegaan naar de rol voor PA’s en VS’en in het verschuiven van beperkt complexe medisch-specialistische zorg van het ziekenhuis naar de patiënt thuis of in een gezondheidscentrum/(wijk)kliniek/huisartsenpraktijk. Deze verschuiving wordt aangeduid als anderhalvelijnszorg. Afgelopen januari is het rapport met een begeleidende brief door Minister Bruins naar de Tweede Kamer gestuurd. Het rapport inclusief begeleidende brief kunt u hier vinden.

In dit webinar worden de bevindingen over de rol van de PA en de VS in anderhalvelijnszorg nader toegelicht door de onderzoekers en professionals. Daarnaast wordt vanuit verschillende perspectieven vooruit gekeken naar de toekomst en de potentie voor PA’s en VS’en in nieuwe zorgvormen.


Programma

  • Introductie onderzoek ‘ruimte PA en VS anderhalvelijnszorg’ door Anneke van Vught, associate lector HAN
  • Tafeldiscussie ronde 1: huidige stand van zaken inzet PA/VS anderhalvelijnszorg
  • Tafeldiscussie ronde 2: potentie PA/VS in nieuwe zorgvormen, vooruitkijkend naar de toekomst – jzojp


Nederlandse Associatie Physician Assistants

info@napa.nl
1200, Mercatorlaan, Utrecht, 3528BL