Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Nascholing: Insulinetherapie

  Insulinetherapie is een belangrijk bestanddeel van de diabetesbehandeling, en behoort tot het kennis- en competentieniveau van de diabetesbehandelaars in de eerste lijn: de praktijkondersteuner en de huisarts.

  Om de zorg voor diabetespatiënten in de huisartsenpraktijk te optimaliseren, is een goede afstemming tussen huisarts en praktijkondersteuner noodzakelijk.

  Deze nascholing is bedoeld voor huisarts en praktijkondersteuner samen. In drie lesdagen krijgt u handvatten aangereikt om de afstemming tussen u beiden - en daarmee de kwaliteit van de diabeteszorg vanuit uw praktijk - op een zo hoog mogelijk niveau te tillen.

  place Zwijndrecht
  add 10.0 punten
  euro_symbol € 699.00
  access_time 18:00 - 21:15

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  14-10-2020 18:00 - 21:15 Zwijndrecht
  description

  Omschrijving

  Insulinetherapie behoort daarom tot het kennis- en competentieniveau van de diabetesbehandelaars in de eerste lijn, de praktijkondersteuner en de huisarts. Om de zorg voor diabetespatiënten in de huisartsenpraktijk te optimaliseren is een goede afstemming tussen huisarts en praktijkondersteuner noodzakelijk. 

  De nascholing insulinetherapie is een koppelcursus, de huisarts dient zich aan te melden tesamen met zijn/haar POH! Mocht één van beide de scholing al hebben gevolgd dan is het mogelijk de scholing individueel te volgen.

  Toelatingseisen:

  Bij voorkeur koppel van huisarts en POH

  list

  Programma

  Cursusdag 1: zelfcontrole / dagcurves, pen instructie, injectie techniek, educatie, keuzes maken

  Cursusdag 2: huiswerkopdrachten, randvoorwaarden, doelstelling zelfcontrole, indicatie insulinetherapie, instelschema 1x daags, insulineprofielen

  Cursusdag 3: huiswerkopdrachten, 2 - 4x daags insulineschema, insulineprofielen, bijzondere omstandigheden

  Cursusdagen:

  Woensdag 14 Oktober 18.00 - 21.15

  Woensdag 11 November 18.00 - 21.15

  Woensdag 25 November 18.00 - 21.15

  gps_fixed

  Leerdoelen

  • Patiënt kunnen voorlichten
  • Verantwoord insuline kunnen instellen
  • Kennis van startschema’s en insulineprofielen
  • Adviezen kunnen geven voor aanpassing insuline
  • Heeft u kennis genomen van bijzondere omstandigheden die insuline gebruik beïnvloeden
  business

  Organisatie

  business Leerpunt KOEL
  phone 0786193068
  mail_outline secretariaat@leerpuntkoel.nl
  place IJsselmeer 34 3332 EX Zwijndrecht

  Leerpunt KOEL levert geaccrediteerde (na)scholing aan professionals en organisaties in de eerstelijnszorg in Nederland. Dat doen we best bijzonder. Allereerst omdat we onafhankelijk zijn. We krijgen geen geld van farmaceutische bedrijven en kunnen dus objectief zijn. Daarnaast hebben we echt verstand van zaken. Onze docenten, ontwikkelaars en ondersteuners zijn zelf huisarts, praktijkassistent, triagiste, verloskundige et cetera en kennen de moderne beroepspraktijk en zorgconcepten van binnenuit. Verder ontwikkelen we onze (na)scholing vanuit de actualiteit en blijven we onze opleidingen en trainingen daaraan toetsen. Deze drie zaken zorgen ervoor dat onze nascholing kwalitatiever, eerlijker en beter toepasbaar is voor de professionals en patiënten. En daar is het Leerpunt KOEL precies om te doen. Naast de klassikale (na)scholingen, zijn ook online (na)scholingen en webinars een vast onderdeel van het aanbod van Leerpunt KOEL.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up