Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • KOEL = COOL! Medisch Tucht- en Klachtrecht: wilt u er (n)iets van weten?

  In het medisch tuchtrecht beoordeelt het tuchtcollege of een arts of andere hulpverlener volgens de voor hem geldende professionele standaard heeft gewerkt. Het tuchtrecht is bedoeld om de kwaliteit van de beroepsuitoefening te bewaken en geldt voor alle beroepsgroepen die staan ingeschreven in het BIG-register. Jaarlijks worden er zo’n 1600 tuchtklachten betreffende artsen ingediend bij de regionale tuchtcolleges. Hiervan heeft gemiddeld 30% betrekking op huisartsen. Bijna 12 % van de klachten tegen huisartsen wordt gegrond verklaard.

  Na afloop van deze scholing kunt u genieten van een heerlijke lunch!

  place Rotterdam
  add 4.0 punten
  euro_symbol € 159.00
  access_time 09:30 - 13:30

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  10-10-2020 09:30 - 13:30 Rotterdam
  description

  Omschrijving

  SKGE is een onafhankelijke organisatie die klachtenfunctionarissen en geschilleninstanties voor de huisartsenzorg en zorg openbare apotheken aanbiedt. SKGE staat voor laagdrempelige klachtenbemiddeling ten behoeve van zowel de patiënt als de zorgverlener. Het streven is om tot een voor alle partijen bevredigende oplossing te komen onder het motto: “samen lossen we het op”. Jaarlijks komt SKGE in ongeveer 90% van de door de klachtenfunctionarissen in behandeling genomen klachten tot een onderlinge oplossing, waardoor een gang naar de geschilleninstantie en/of tuchtrechter wordt voorkomen.

  Tijdens deze scholing komt alles aan bod op het gebied van het actueel geldende tucht- en klachtrecht: de werking ervan, het verloop van de procedure, de kosten en de mogelijke maatregelen (waarschuwing, berisping, schorsing en doorhaling register, schadevergoeding). Uiteraard is er ruimte voor casuïstiek, die we vooraf graag van u ontvangen via r.mol@leerpuntkoel.nl.

  list

  Programma

  09.30-11.00 uur Het Medisch Tuchtrecht

  11.00-11.15 uur Pauze

  11.15-12.30 uur Het Klachtenrecht

  12.30-13.15 uur Casuïstiek met een broodje

  13.15-13.30 uur Afsluiting met evaluatie

  gps_fixed

  Leerdoelen

  Na afloop van deze scholing:

  • heeft u kennis en verdieping van het Medische tucht- en Klachtenrecht.
  • heeft u tools in handen gekregen om de kwaliteit van de eigen werkzaamheden waar mogelijk te verbeteren.
  • heeft u geleerd goed voorbereid te zijn op én om te gaan met eventuele klachten
  business

  Organisatie

  business Leerpunt KOEL
  phone 0786193068
  mail_outline secretariaat@leerpuntkoel.nl
  place IJsselmeer 34 3332 EX Zwijndrecht

  Leerpunt KOEL levert geaccrediteerde (na)scholing aan professionals en organisaties in de eerstelijnszorg in Nederland. Dat doen we best bijzonder. Allereerst omdat we onafhankelijk zijn. We krijgen geen geld van farmaceutische bedrijven en kunnen dus objectief zijn. Daarnaast hebben we echt verstand van zaken. Onze docenten, ontwikkelaars en ondersteuners zijn zelf huisarts, praktijkassistent, triagiste, verloskundige et cetera en kennen de moderne beroepspraktijk en zorgconcepten van binnenuit. Verder ontwikkelen we onze (na)scholing vanuit de actualiteit en blijven we onze opleidingen en trainingen daaraan toetsen. Deze drie zaken zorgen ervoor dat onze nascholing kwalitatiever, eerlijker en beter toepasbaar is voor de professionals en patiënten. En daar is het Leerpunt KOEL precies om te doen. Naast de klassikale (na)scholingen, zijn ook online (na)scholingen en webinars een vast onderdeel van het aanbod van Leerpunt KOEL.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up