• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Atopisch (constitutioneel) eczeem in de huisartsenpraktijk

  Atopisch eczeem is een huidaandoening die in de huisartspraktijk veel gezien wordt. In de afgelopen decennia is er weinig ontwikkeling geweest in de behandeling van patiënten met atopisch eczeem. Daardoor is de behandeling van eczeem vaak een kwestie van veel uitproberen met o.a. lokale corticosteroïden, waarbij het niet altijd duidelijk is wanneer een doorverwijzing naar de tweede lijn op zijn plaats is.

  Deze online nascholing is nu on demand beschikbaar.


  laptop E-learning
  add 1.5 punten
  euro_symbol € 0.00

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  25-07-2020 t/m 28-01-2022 Onbekend Online
  description

  Omschrijving

  Accreditatie

  • ABC1 (1,5 punt)
  list

  Programma

  In deze uitzending gaan dermatoloog Patrick Kemperman en huisarts Femke van Gennip onder leiding van moderator Tom van ’t Hek uitgebreid in op de beschikbare behandelingen, de juiste stappen en een eventuele tijdige doorverwijzing, waarbij het patiëntperspectief nadrukkelijk aan bod komt. Ook worden nieuwe behandelmogelijkheden besproken die sinds kort in de tweede lijn beschikbaar zijn.

  gps_fixed

  Leerdoelen

  • Inzicht in de beschikbare behandelingen, juiste stappen en eventuele juiste doorverwijzing van constitutioneel eczeem
  business

  Organisatie

  business Sanofi Genzyme
  phone 310202454000
  mail_outline info.nl@sanofi.com
  place Paasheuvelweg 25 1105 BP Amsterdam

  Al ruim 30 jaar speelt Sanofi Genzyme een baanbrekende rol in de ontwikkeling van therapieën voor zogenoemde ‘zeldzame ziekten’. Zo’n vijf jaar geleden kwam daar multiple sclerose (MS) bij, met inmiddels twee geregistreerde behandelingen voor deze indicatie. Recent is de focus op oncologie en immunologie toegevoegd. Hiermee wil Sanofi Genzyme een positief verschil maken in het leven van deze patiënten en hun families. Sinds 1981 zet Sanofi Genzyme zich in voor de ontwikkeling en het beschikbaar maken van geneesmiddelen voor patiënten die nu nog niet, of niet voldoende, behandeld kunnen worden.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up