Deze cursus is verlopen

PROFclass Module II - 2020

PROFclass Module 2: samenwerken in de wijk. Voor de ondernemende huisarts. Samenwerken in de wijk Steeds meer zorg en ondersteuning van kwetsbare burgers en chronisch zieken moet gaan plaatsvinden in hun eigen leefomgeving. Dat heeft grote gevolgen voor hen, maar ook voor mantelzorgers en zorg- en andere professionals die hierbij betrokken zijn. Professionals zullen anders moeten gaan werken en meer moeten gaan samenwerken met andere...

1895
40 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 1895
Opmerking :WDH-lid en/of LHV-lid € 1.895,00 Niet WDH-lid en/of LHV-lid € 2.369,00 Het diner en de hotelovernachting van donderdag 26 november op vrijdag 27 november zijn inbegrepen.

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
28 Jun 2020
30 Jun 2022
40 Punten
ABC1
Huisarts
28 Jun 2020
30 Jun 2022
40 Punten
ABC1
Physician Assistant
28 Jun 2020
30 Jun 2022
40 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
28 Jun 2020
30 Jun 2022
40 Punten
ABC1

Competenties

Kennis en wetenschap 50 %
Professionaliteit en kwaliteit 100 %
Organisatie en financiering 100 %
Omschrijving

Omschrijving

In module 2 (5 onderwijsdagen) ligt de focus op samenwerken in de wijk. U werkt in deze module aan een projectplan / business case voor een concreet multidisciplinair zorgaanbod, dat u samen met partners in de wijk wilt realiseren. Daarbij komen niet alleen het opzetten, besturen en projectmatig en financieel managen van een (huisartsen)samenwerkingsverband aan de orde. Ook staan populatiemanagement, medisch leiderschap, ICT, marketing en communicatie in de huisartsenpraktijk op het programma. In het programma zijn een aantal good pratices opgenomen. Collega-huisartsen presenteren u een aantal inspirerende voorbeelden uit de praktijk rond het thema van de cursus.

Voor elke onderwijsdag krijgt u voorbereidingsopdrachten en toepassingsopdrachten na afloop daarvan. Deze opdrachten voert u uit in de praktijk. U kunt op deze manier de verworven kennis en vaardigheden direct toepassen.


Een oud-cursist over de PROFclass:

"De PROFclass bied je een uitgelezen kans om je - samen met collega's - op een toegankelijke manier te verdiepen in de verschillende aspecten van het leidinggeven aan een huisartsenpraktijk en het samenwerken in multidisciplinair verband. De PROFclass heeft ervoor gezorgd dat ik meer zelfbewust mijn rol als regisseur in de zorg durf te nemen!"

Inleiding

PROFclass Module 2: samenwerken in de wijk. Voor de ondernemende huisarts.

Samenwerken in de wijk

Steeds meer zorg en ondersteuning van kwetsbare burgers en chronisch zieken moet gaan plaatsvinden in hun eigen leefomgeving. Dat heeft grote gevolgen voor hen, maar ook voor mantelzorgers en zorg- en andere professionals die hierbij betrokken zijn. Professionals zullen anders moeten gaan werken en meer moeten gaan samenwerken met andere disciplines. Dit heeft onder andere geleid tot een nieuwe 4e kernwaarde voor de huisartsenzorg; gezamenlijk. In de nieuwe visie voor de huisartsenzorg is zorgcoördinatie één van de kerntaken van de huisarts.

Kortom, ‘samen werken in de wijk’ is een actueel thema, waarbij huisartsen vaak een centrale rol zal spelen. Maar bent u er klaar voor om deze rol te gaan vervullen? 

In module 2 van de Profclass bereiden we u voor op uw bijdrage aan het ontwikkelen van wijksamenwerkingsverbanden en multidisciplinaire samenwerking.

De PROFclass

PROFclass is een post-specialistische opleiding, opgebouwd uit 2 modules die samen of afzonderlijk gevolgd kunnen worden. In de eerste module staat het managen en opbouwen van de praktijk staat centraal. In de tweede module is het samenwerken in de wijk het leidende thema.


PROFclass sluit aan op de bekende LHV-cursussen Praktijkmanagement en Praktijkstart, die vooral gericht zijn op kennisoverdracht. PROFclass gaat een stap verder en is gericht op het toepassen van verworven kennis in de praktijk. Actief aan de slag dus!

PROFclass: samenwerken in de wijk (module 2) is los te volgen van PROFclass module 1.


Programma

Donderdag 15 oktober 2020         09:00 - 19:00 uur  Visie op samenwerking

Donderdag 26 november 2020    09:00 - 19:00 uur   Opzetten van een project (na afloop diner en overnachting*)

Vrijdag 27 november 2020     09:00 - 17:00 uur   Organiseren van een samenwerkingsverband

Donderdag 14 januari 2021         09:00 - 19:00 uur   Medisch leiderschap

Donderdag 18 februari 2021        09:00 - 19:00 uur   ICT en Marketing

Leerdoelen

Leerdoelen:

  • Het ontwikkelen van een visie op samenwerken in de wijk
  • Het opdoen van kennis om subdoelgroepen in wijk of praktijkgebied te definiëren en identificeren
  • Het verkrijgen van kennis ontwikkelen van projectplannen / business cases voor samenwerkingsprojecten
  • Inzicht in organisatorische, juridische en financiële aspecten van samenwerkingsverbanden
  • Marketing principes om toe te passen
  • Ontdekken van ICT-mogelijkheden voor huisartsenzorg en geïntegreerde zorg

Federatie WDH Midden-Nederland

info@wdhmn.nl
61, Dalplein, Soest, 3762BN