Deze cursus is verlopen

Leergang Medisch Leiderschap

Deze unieke nascholing heeft als doel persoonlijke groei te faciliteren, visie te ontwikkelen en te leren welke competenties in te zetten om concrete verandering in gang te zetten in de zorg.  In deze nascholing kom jij erachter wat voor jou echt belangrijk is en krijg je handvatten hoe dit in de praktijk te brengen. Deze nascholing sluit altijd aan bij wat jij nodig hebt om je verder te ontwikkelen. De individuele coaching ondersteunt...

3500
36 Punten
(Meerdaagse) Nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 3500
Opmerking :Inclusief kosten voor alle lunches. Inclusief kosten diner en overnachting tussen dag 1 en 2. Leden van de LHV betalen €3000,-. VNVA leden en AIOS ontvangen €300,- korting

Beroepen

Anesthesioloog
10 Mar 2020
09 Mar 2021
36 Punten
ABAN
Arts
10 Mar 2020
09 Mar 2021
36 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
10 Mar 2020
09 Mar 2021
36 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
10 Mar 2020
09 Mar 2021
36 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
10 Mar 2020
09 Mar 2021
36 Punten
ABAN

Competenties

Samenwerken 40 %
Professionaliteit en kwaliteit 40 %
Organisatie en financiering 20 %
Omschrijving

Omschrijving

Deze unieke nascholing heeft als doel persoonlijke groei te faciliteren, visie te ontwikkelen en te leren welke competenties in te zetten om concrete verandering in gang te zetten in de zorg. 

In deze nascholing kom jij erachter wat voor jou echt belangrijk is en krijg je handvatten hoe dit in de praktijk te brengen. Deze nascholing sluit altijd aan bij wat jij nodig hebt om je verder te ontwikkelen.

De individuele coaching ondersteunt dit doel en wordt door deelnemers als zeer waardevol ervaren. 

De kunst is om de eigen invloedsfeer bewuster in te zetten en te vergroten in relatie tot de patiënt en daarbuiten. Hierdoor kan de kwaliteit en de beleving van de zorg sterk verbeteren: voor de patiënt, voor jezelf en voor de maatschappij.

Medisch Leiderschap wordt hiermee door iedere arts individueel ingevuld en is niet alleen voorbehouden aan managers en/of bestuurders.

Programma

Dag 1 & 2 Persoonlijk leiderschap

Na uitgebreide kennismaking met elkaar, ga je op zoek naar wat voor jou echt belangrijk is, waar je kracht zit en wat je verlangen is.

Je merkt dat je na deze 2 dagen al veel meer vanuit jezelf kan handelen, je je sterker voelt en dat je daarmee meer invloed hebt.

Dag 3 Samenwerken

Op dag 3 krijg je nieuwe inzichten in samenwerken; over jezelf en over je team. Je gaat aan de slag met je eigen aannames en overtuigingen. Je gaat ervaren wat dit betekent voor jouw plek binnen je team en de gezondheidszorg.

Na dag 3 zal je merken dat je anders naar samenwerken kijkt. Ook jouw eigen aandeel binnen samenwerkingen gaat veranderen. Je zal ervaren dat vanuit verbinding je impact zal toenemen.

Dag 4 Organisatie en verandering

In de ochtend staan we uitgebreid stil bij verschillende soorten organisaties. Wat maakt dat organisaties zijn zoals ze zijn? Waarom functioneert het op een bepaalde manier? Hoe is jouw team opgebouwd? Krijg inzicht in verschillende organisatiewaarden en leer deze te overbruggen. Hoe verbind je mensen met verschillende waardensystemen? Wat is er nodig als je cultuur wilt veranderen?

’s Middags nemen we je mee in moderne verandertechnieken. Hoe kan het anders dan het schrijven van een businessplan? Welke stappen zijn er dan?

Na dag 4 kijk je met andere ogen naar je organisatie. Je ziet wat de diepere laag is onder je team, wat jullie verbindt en wat jullie verschillend maakt. Deze kennis en ervaring kan je inzetten om meer mensen echt te bereiken. Je blijft gevoel houden met wat er leeft, waardoor je in staat bent meer mensen met je mee te nemen in je gewenste richting.

Dag 5 & 6

Hier vindt integratie plaats. Je ervaart verschillende manieren van leiderschap en ontdekt welke manier het beste bij jouw natuur past.

Je gaat staan voor wat je echt belangrijk vindt.

Je houdt een voordracht over jouw weg naar Medisch Leiderschap en wat je in de zorg wilt neerzetten. Dit varieert van een hele kleine stap tot hele grote stappen.  

Aan het eind van de leergang Medisch Leiderschap weet je wat je visie is, waar je jouw focus op legt en kan je jezelf inzetten om dit te bereiken.

In de tussentijd

Tussen elk blok: 1x individuele coaching, 1x conference call met groep. 

Wekelijkse huiswerkopdrachten en voorbereidend leeswerk.

Geschatte tijdbesteding per week 2 uur. 

Leerdoelen

De leergang Medisch Leiderschap zorgt ervoor dat je

  • weet wat echt belangrijk voor je is
  • weet waar je kracht zit en hoe je dit kan gebruiken
  • verbinding maakt met je diepe drijfveren
  • weet hoe je beter kan samenwerken
  • je boodschap beter kan overbrengen
  • meer invloed kan uitoefenen
  • een transformatie doormaakt naar leiderschap

Lemniscaap

info@lemniscaap.com
14, Huis te Hoornkade, RIJSWIJK ZH, 2282JW