Deze cursus is verlopen

On-demand webcast Atopisch eczeem in de huisartsenpraktijk

huid

Atopisch eczeem is een huidaandoening die in de huisartspraktijk veel gezien wordt. In de afgelopen decennia is er weinig ontwikkeling geweest in de behandeling van patiënten met atopisch eczeem. Daardoor is de behandeling van eczeem vaak een kwestie van veel uitproberen met o.a. lokale corticosteroïden, waarbij het niet altijd duidelijk is wanneer een doorverwijzing naar de tweede lijn op zijn plaats is. In deze uitzending gaan dermatoloog...

Gratis
1.5 Punten
E-learning
E-learning

Prijzen

Gratis

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
29 Jan 2020
28 Jan 2022
1.5 Punten
ABC1
Huisarts
29 Jan 2020
28 Jan 2022
1.5 Punten
ABC1
Physician Assistant
29 Jan 2020
28 Jan 2022
1.5 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
29 Jan 2020
28 Jan 2022
1.5 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 20 %
Samenwerken 20 %
Kennis en wetenschap 60 %
Omschrijving

Omschrijving

Sprekers

  • Patrick Kemperman, dermatoloog, Amsterdam UMC en Dijklander Ziekenhuis Purmerend
  • Femke van Gennip, huisarts in Zeist
  • Tom van 't Hek, voormalig huisarts en moderator

Inleiding

Atopisch eczeem is een huidaandoening die in de huisartspraktijk veel gezien wordt. In de afgelopen decennia is er weinig ontwikkeling geweest in de behandeling van patiënten met atopisch eczeem. Daardoor is de behandeling van eczeem vaak een kwestie van veel uitproberen met o.a. lokale corticosteroïden, waarbij het niet altijd duidelijk is wanneer een doorverwijzing naar de tweede lijn op zijn plaats is.


In deze uitzending gaan dermatoloog Patrick Kemperman en huisarts Femke van Gennip onder leiding van moderator Tom van 't Hek uitgebreid in op de beschikbare behandelingen, de juiste stappen en een eventuele tijdige doorverwijzing, waarbij het patiëntperspectief nadrukkelijk aan bod komt. Ook worden nieuwe behandelmogelijkheden besproken die sinds kort in de tweede lijn beschikbaar zijn.

Springer Media (BSL & Springer Healthcare)

congressen@bsl.nl
2, Het Spoor, Houten, 3994AK