Deze cursus is verlopen

Ski-bootcamp : persoonlijk leiderschap voor de arts

999
10 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 999
Opmerking :incl. btw, incl. verblijf en skipas

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
24 Jan 2020
01 Feb 2022
10 Punten
ABC1
Huisarts
24 Jan 2020
01 Feb 2022
10 Punten
ABC1
Physician Assistant
24 Jan 2020
01 Feb 2022
10 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
24 Jan 2020
01 Feb 2022
10 Punten
ABC1
Omschrijving

Omschrijving

Locatie: Tirolerhaus, Axams, vlakbij Innsbruck

Punten: 10 accreditatiepunten voor alle artsen toegekend

Prijs incl half-pension en skipas: € 999,–

Het is zo waardevol om met enige regelmaat te kijken waar je staat als mens en als arts. Vragen als: Waar sta ik voor als arts? Hoe kan ik mijn werk blijven uitvoeren op een manier die bij me past, zodat ik wezenlijk iets kan bijdragen? En hoe kan ik authentiek zijn in mijn werk en werk/prive balanceren?

Om zelf vitaal en bezield te kunnen blijven werken, zijn deze vragen zowel voor jonge dokters als zeer ervaren artsen van groot belang. Kom je meedoen met deze persoonlijk leiderschapstraining in de Alpen? Naast nascholen worden er ’s ochtendsvroeg speciaal op deze training afgestemde yoga- en meditatieoefeningen aangeboden. Einde van de ochtend en ’s middags is er alle tijd om te genieten van de sneeuw-zekere pistes en de prachtige vergezichten.

Inleiding


Programma

Op vrijdag ochtend komen we aan op Innsbruck Airport/station. Vanaf hier is het ongeveer 20 min rijden naar Axams. Gelegen op 800 meter hoogte is het van oorsprong boerendorp in de vorige eeuw bekend geworden als olympisch skidorp (olympische winterspelen van 1964 en 1976) maar inmiddels een vergeten sneeuwzeker pareltje voor skiliefhebbers en snowboarders (ook off-piste).


Aan de voet van de Axamer Lizum ligt het Tirolerhaus, een groot chalet met meerdere appartementen, een eigen zwembad, sauna en stube. De deelnemers zullen worden verdeeld over enkele appartementen die allen 2 (gedeelde) slaapkamers hebben, een eigen keuken, badkamer en balkon. Sommige slaapkamers hebben stapelbedden andere zijn twee persoons bedden en er is een slaapzolder.


Na een korte rondleiding en kennismaking in het huis zullen we naar de skiverhuur boven op de berg gaan en ontvangen jullie je skipassen. Vanaf hier kun je zo het treintje omhoog pakken en wie wil kan mee met onze eigen ski-snowboard gids/ huisarts Claudia van de Lugt. Er is ook een beginnerspiste en lessen kunnen ter plekke worden geregeld. Lunchen kan op vele plekken met fenomenaal uitzicht. Het gebied is heel overzichtelijk, dus grote kans dat je elkaar weer tegen komt.


‘ s Middags om 17 uur verzamelen we in de stube voor de start van het inhoudelijk programma onder leiding van trainer Thijs Sins. Hierna wordt het diner geserveerd in het lokale restaurantje dat onder het huis ligt.


Op zaterdag en zondagochtend staat er in het appartement een fijn ontbijt. In de ochtenduren is er dan 2,5 uur onderwijs/training, zo ook einde van de middag. Kortom er is voldoende tijd om te skien; op zondagochtend is het laatste onderwijsmoment. De hele zondagmiddag- en avond zijn vrij. Op maandagochtend is het vertrek. Voor wie wil of door werk niet anders kan, is er een mogelijkheid zondagavond te vertrekken.

Elke ochtend wordt er yoga aangeboden door arts/coach Simone Ardesch. We zullen met name ademhalings- en meditatie-oefeningen doen gericht op het vergroten van je intuïtie en het contact met jezelf, zodat je nog meer kunt halen uit deze persoonlijk leiderschapstraining.

Amsterdam School for Integrative Medicine

claudia@schoolforintegrativemedicine.nl
464, Kennemerstraatweg, B kamer 1.4.03, Heiloo, 1851NG