AccreDidact Ziekte van Parkinson/huisarts

Bewegingsapparaatzenuwstelselpsychische problemen

Vrijwel iedere huisarts heeft met parkinsonpatiënten te maken, zowel met als zodanig gediagnosticeerde als (nog) niet-gediagnosticeerde patiënten. Het aantal parkinsonpatiënten neemt alleen maar toe. Behandeling van parkinsonpatiënten wordt bij voorkeur overgelaten aan een specialist, gezien het gecompliceerde karakter van de behandeling. Toch kunt u als huisarts wel te maken krijgen met parkinsonpatiënten, want ze kunnen ook voor...

55
2 Punten
E-learning
E-learning

Prijzen

Regulier € 55
Opmerking :zowel los verkrijgbaar als per abonnement (jaargang 2019 geeft toegang tot 8 geaccrediteerde programma’s waarmee in totaal 16 punten kunnen worden verzameld, abonnementsgeld € 339,- http://www.accredidact.nl/huisarts/programmas.)

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
2 Punten
ABC1
Huisarts
2 Punten
ABC1
Physician Assistant
2 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
2 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 40 %
Samenwerken 20 %
Kennis en wetenschap 40 %
Omschrijving

Omschrijving

Vrijwel iedere huisarts heeft met parkinsonpatiënten te maken, zowel met als zodanig gediagnosticeerde als (nog) niet-gediagnosticeerde patiënten. Het aantal parkinsonpatiënten neemt alleen maar toe. Behandeling van parkinsonpatiënten wordt bij voorkeur overgelaten aan een specialist, gezien het gecompliceerde karakter van de behandeling. Toch kunt u als huisarts wel te maken krijgen met parkinsonpatiënten, want ze kunnen ook voor andere klachten de huisarts inschakelen. Het is belangrijk dat u dan goed op de hoogte bent van onder meer het beloop van de ziekte en veelgebruikte medicatie.

In deze nascholing komen daarom in Blok A achtereenvolgens de oorzaak, symptomen en bijkomende symptomen aan bod. In Blok B wordt vervolgens ingegaan op het beloop en de behandeling van de ziekte van Parkinson.

Leerdoelen

Na afronding van dit nascholingsprogramma hebt u uw kennis over de ziekte van Parkinson opgefrist en geactualiseerd. Dit leerdoel bereikt u doordat u:

  • op de hoogte bent van de laatste stand van zaken betreffende symptomatologie en diagnostiek van de ziekte;
  • hebt stilgestaan bij de niet-medicamenteuze behandeling van de ziekte;
  • op de hoogte bent van de laatste stand van zaken betreffende de farmacotherapie en de bijwerkingen van antiparkinsonmedicatie;
  • hebt kennisgenomen van de bijkomende neuropsychiatrische complicaties van de ziekte van Parkinson zoals depressie, dementie, psychose en impulscontrolestoornis;
  • beter stilstaat bij de rol die u als huisarts kunt vervullen bij patiënten met de ziekte van Parkinson.

AccreDidact BV

AccreDidact biedt nascholing in de vorm van eLearning met online toets en een papieren naslagwerk. In een online persoonlijk nascholingsdossier houdt u uw vorderingen bij en vindt u een actueel overzicht van behaalde punten. Binnen het voordelige abonnement ontvangt u verspreid over het jaar de boekjes en kunt u online via de besloten website nascholen. Heeft u de toets behaald? Dan worden uw nascholingspunten direct bijgeschreven.
info@accredidact.nl
0306355054
37, De Molen, Houten, 3994DA