AccreDidact Snurken en obstructief slaapapneu/huisarts

CirculatoriusRespiratorius

Voor en goede lichamelijke en geestelijke gezondheid is slaap een zeer belangrijke factor. In de afgelopen decennia heeft de slaapgeneeskunde zich dan ook ontwikkeld tot een multidisciplinair vakgebied. In deze nascholing worden de slaapafhankelijke ademhalingsstoornissen behandeld: afwijkingen van het ademhalingspatroon die zich alleen tijdens de slaap voordoen. Snurken en slaapapneu (OSA) zijn de belangrijkste klinische entiteiten binnen...

63
2 Punten
E-learning
E-learning

Prijzen

Regulier € 63
Opmerking :zowel los (€ 63,20) verkrijgbaar als per abonnement (jaargang 2019 geeft toegang tot 8 geaccrediteerde programma’s waarmee in totaal 16 punten kunnen worden verzameld, abonnementsgeld € 339,- http://www.accredidact.nl/huisarts/programmas.)

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
2 Punten
ABC1
Huisarts
2 Punten
ABC1
Physician Assistant
2 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
2 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 40 %
Samenwerken 20 %
Kennis en wetenschap 40 %
Omschrijving

Omschrijving

Voor en goede lichamelijke en geestelijke gezondheid is slaap een zeer belangrijke factor. In de afgelopen decennia heeft de slaapgeneeskunde zich dan ook ontwikkeld tot een multidisciplinair vakgebied. In deze nascholing worden de slaapafhankelijke ademhalingsstoornissen behandeld: afwijkingen van het ademhalingspatroon die zich alleen tijdens de slaap voordoen. Snurken en slaapapneu (OSA) zijn de belangrijkste klinische entiteiten binnen deze groep.

Snurken en OSA komen bijzonder vaak voor. Er is niet één behandeling die voor alle patiënten werkt. Daarom moet na zorgvuldige diagnostiek een individueel behandelplan worden opgesteld. In deze nascholing wordt u allereerst geüpdatet over de pathofysiologie, onderzoek en diagnostiek van snurken en OSA. Zo komen onder andere slaapregistratie en drug induced sleep endoscopy aan bod. In het tweede deel van deze nascholing worden de verschillende behandelmogelijkheden besproken, zoals hulpmiddelen als CPAP en chirurgische ingrepen. 

Leerdoelen

Na afloop van deze nascholing:

·        weet u wat de ziektebeelden OSA en CSA inhouden;

·        herkent u symptomen, risicofactoren en klinische kenmerken van OSA;

·        hebt u kennisgenomen van de diagnostiek van OSA;

·        bent u op de hoogte van de niet-invasieve behandelmethoden voor OSA;

·        bent u op de hoogte van de chirurgische behandelingsmogelijkheden van OSA;

·        heeft u een duidelijk beeld van de rol van de eerste, tweede, en derde lijn bij diagnostiek en behandeling van OSA.

AccreDidact BV

AccreDidact biedt nascholing in de vorm van eLearning met online toets en een papieren naslagwerk. In een online persoonlijk nascholingsdossier houdt u uw vorderingen bij en vindt u een actueel overzicht van behaalde punten. Binnen het voordelige abonnement ontvangt u verspreid over het jaar de boekjes en kunt u online via de besloten website nascholen. Heeft u de toets behaald? Dan worden uw nascholingspunten direct bijgeschreven.
info@accredidact.nl
0306355054
37, De Molen, Houten, 3994DA