Deze cursus is verlopen

1908 | IMIS scholing

Graag nodigen wij je uit de voor de IMIS-scholing. IMIS staat voor Inhalatie-Medicatie-Instructie-School en heeft als doel de instructie voor inhalatiemedicatie te optimaliseren. Het programma van de scholing is als volgt opgebouwd: inleiding en pre-toets therapietrouw bijwerkingen inhalatie instructie en controle nieuw op de markt oefenen evaluatie, post-toets en afsluiting

120
3 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 120

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
22 Sep 2019
30 Nov 2019
3 Punten
ABC1
Huisarts
22 Sep 2019
30 Nov 2019
3 Punten
ABC1
Physician Assistant
22 Sep 2019
30 Nov 2019
3 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
22 Sep 2019
30 Nov 2019
3 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 100 %
Omschrijving

Omschrijving

Een belangrijk onderdeel is het op één lijn krijgen van de inhalatie-instructies. Waar de patiënt zijn/haar instructies krijgt, de uitleg moet altijd hetzelfde zijn. Dit verbetert het begrip en daarmee de inhalatie van de patiënt. In de praktijk blijkt nog te vaak dat de patiënt verward wordt met verschillende instructies over hetzelfde medicament/toedieningsvorm.


Eenduidigheid wordt gewaarborgd door het aanbieden van inhalatieprotocollen die voor elk medicament en inhalator is opgemaakt. Deze protocollen worden jaarlijks ge-update naar de nieuwste ontwikkelingen en richtlijnen. Bovendien worden ze wetenschappelijk getoetst door de Rijksuniversiteit Groningen.


De training bevat een theoretisch en praktisch deel.


ROHA leden moeten deze scholing volgen binnen 12 maanden na start van de keten en vervolgens een keer per drie jaar herhalen. 

Inleiding

Graag nodigen wij je uit de voor de IMIS-scholing. IMIS staat voor Inhalatie-Medicatie-Instructie-School en heeft als doel de instructie voor inhalatiemedicatie te optimaliseren.

Het programma van de scholing is als volgt opgebouwd:

  • inleiding en pre-toets
  • therapietrouw
  • bijwerkingen
  • inhalatie instructie en controle
  • nieuw op de markt
  • oefenen
  • evaluatie, post-toets en afsluiting


Stichting Elaa IA06-100

m.vandergraaff@elaa.nl
143, Hoogte Kadijk, c, AMSTERDAM, 1018BH