Deze cursus is verlopen

Scholing Lage rugpijn

Bewegingsapparaat

Vanuit het actie-team lage rug wordt op 10 oktober 2019 binnen het project ‘Zorg op de juiste plek- bewegingsapparaat’ de eerste duo-nascholing voor huisartsen en fysiotherapeuten in deze regio georganiseerd. Een unieke avond, waarvoor koppels huisarts-fysiotherapeut uitgenodigd zijn. Het streven is om deze avond een start te maken met het verbeteren van de onderlinge samenwerking met de lage rug als centraal...

75
3 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 75

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
3 Punten
ABC1
Huisarts
3 Punten
ABC1
Physician Assistant
3 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
3 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 40 %
Samenwerken 40 %
Kennis en wetenschap 20 %
Omschrijving

Omschrijving

Vanuit het actie-team lage rug wordt op 10 oktober 2019 binnen het project ‘Zorg op de juiste plek- bewegingsapparaat’ de eerste duo-nascholing voor huisartsen en fysiotherapeuten in deze regio georganiseerd. Een unieke avond, waarvoor koppels huisarts-fysiotherapeut uitgenodigd zijn. Het streven is om deze avond een start te maken met het verbeteren van de onderlinge samenwerking met de lage rug als centraal onderwerp deze avond. 

  • Weet de huisarts wat de fysiotherapeut allemaal doet bij een lage rug patiënt die zich via DTF bij de fysio meldt?
  • Of weet de fysiotherapeut wanneer aanvullende diagnostiek op zijn plek is of wanneer een doorverwijzing naar de orthopeed zinnig is?
  • Kennen huisarts en fysiotherapeut het bestaan van de kaderhuisarts bewegingsapparaat?
  • Hebben zij al wel eens gewerkt met de Start Back Tool?

Allemaal vragen die op deze avond aan de orde zullen komen met het doel van elkaar te leren en de onderlinge samenwerking te bevorderen en efficiënter te maken.

Patiënten met lage rugklachten behoren tot de top-3 klachten van het bewegingsapparaat die huisartsen en fysiotherapeuten op het spreekuur zien. De zorg voor deze patiëntengroep zou flink geoptimaliseerd kunnen worden door een betere samenwerking en afstemming van de zorg. Dit zal ook leiden tot kostenbesparing. Dit alles in het kader van ‘de juiste zorg op de juiste plek’ en tevens een eerdere identificatie van de potentiële chronische rug patiënt. 

Deze scholing beoogt een eerste stap te zijn in  regionale multidisciplinaire afstemming van diagnostiek en behandeling van lage rug patiënten te bewerkstelligen.

WDH Arnhem e.o. IA06-300

wdharnhem@onzehuisartsen.nl
4, Florijnweg, Velp, 6883JP