Deze cursus is verlopen

Expedition Medicine

expeditieuganda

De Expedition Medicine cursus wordt gegeven tijdens een uitdagende tocht naar de Margherita Peak, de top van Mount Stanley in Uganda. De cursus bevat alle medische aspecten van het voorbereiden van expedities en acute zorg gedurende expedities.

4350
In aanvraag
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 4350

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
18 Punten
ABC1
Huisarts
18 Punten
ABC1
Physician Assistant
18 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
18 Punten
ABC1
Omschrijving

De Expedition Medicine cursus wordt gegeven tijdens een uitdagende tocht naar de Margherita Peak, de top van Mount Stanley in Uganda. De cursus bevat alle medische aspecten van het voorbereiden van expedities en acute zorg gedurende expedities. De cursus bestaat uit 1 les/ informatiedag in Arnhem en 12 dagen in Uganda.

Voorbereidingsdag

Aan bod komen een inleiding in expeditiegeneeskunde en (patho)fysiologie van hoogteziekte. Daarnaast praktische voorbereiding van de medische begeleiding en zal er buiten geoefend worden in scenario training met beperkte middelen. Gedurende de dag zal Mountain Network de praktische aspecten van de beklimming toelichten, waarin benodigd materiaal en voorbereiding toegelicht worden.

De expeditie

Gedurende de reis zal er op diverse momenten praktisch onderwijs worden gegeven in diverse aspecten van de expeditie geneeskunde. Meer informatie over de onderwerpen kun je vinden onder het kopje curriculum. De Margherita Peak wordt onder de deskundige begeleiding van Mountain Network beklommen.

Voor wie

De Expedition Medicine cursus is gericht op (para)medici werkzaam in alle specialismen met affiniteit voor buitensport die zich willen voorbereiden op het werk als expeditie arts.

Samenwerkingsverband

De Expedition Medicine cursus wordt georganiseerd vanuit een samenwerkingsverband tussen Outdoor Medicine en Mountain Network. Mountain network verzorgt de reis en begeleid de beklimming, Outdoor Medicine verzorgt de medische nascholing.

Data

Lesdag Arnhem: 12 November, Uganda: 11/02/2023 t/m 22/02/2023

Outdoor Medicine

info@outdoormedicine.org
12, Stadshaven, Woudrichem, 4285AZ